Uutislistaukseen

kuva: Jussi Vierimaa

Turun päivänä pyhiinvaelletaan kirkolta kirkolle

13.9.2021 16.12

Ensi sunnuntain Turun päivän voi viettää myös pyhiinvaeltaen.  Kirkolta kirkolle pyhiinvaeltaen -tapahtuman reitit kulkevat Turun tuomiokirkon, Pyhän Katariinan, Maarian, Liedon ja Piikkiön kirkkojen välillä. Pyhiinvaellusaika on klo 9–16 ilman yhteislähtöjä tai ohjattuja vaelluksia. 


– Tausta-ajatus on sisältäpäin lähtevästä omaehtoisuudesta, suorittamisen vastapainona, kertoo yhteisödiakonian työntekijä Paula Kangasniemi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymästä. 

Vaeltaa voi kävellen, juosten tai pyöräillen. Valittavana on kolme eri pituista matkaa, kahdeksan kilometrin Helenan polku, 35 kilometrin Pietarin polku sekä 60 kilometrin Marian polku. 


Matkaan voi lähteä mistä tahansa vaelluksen kirkoista. Lähtöpisteestä saa pyhiinvaelluspassin karttoineen. Jokaiselta kirkolta saa passiin leiman ja kun passi on täynnä, pyhiinvaellusmerkin. Liedon kirkkoon ei peruskorjaustöiden takia pääse sisälle, mutta seurakuntatalo on avoinna. Sieltä saa passeja, leimoja ja merkkejä ja Seuriskirkossa voi hiljentyä. 


Matkanteossa voi yhdistää hiljentymisen ja liikkumisen. Kirkolta kirkolle kulkeva saa lisäksi nauttia kauniista kirkkoarkkitehtuurista ja kulttuurimaisemista. 


Turun päivän pyhiinvaellus toteutetaan Turun seurakuntien, Liedon seurakunnan ja Pyhiinvaellus Suomen yhteistyönä.  


– Luonnollista oli pyytää yhteistyökumppaneiksi Annastiina Papinaho sekä Karoliina Haapalehto Pyhiinvaellus Suomesta, koska he ovat luotsanneet Turun alueella Suomen ensimmäisen pyhiinvaelluskeskuksen ja reitistön syntyä, taustoittaa Kangasniemi.