Lehti jolla kastepisaroita.

Retriitti – levon ja hiljaisuuden pysäkki

Retriitti on tietoinen vetäytyminen lepoon ja hiljaisuuteen. Retriitin rauhassa saa luvalla levätä ja ottaa tauon. Saa jättää kiireen, arjen vaatimukset ja kaiken elämän hälyn syrjään ja antaa tilaa hiljaisuudelle.

Retriitti on mahdollisuus tunnustella, mitä olennaista hiljaisuudessa voi herätä ja nousta pintaan – oman elämän kysymyksiä ja olemassaolon syvempiä pohjavirtoja.

Retriitin ohjaajan kanssa voi näistä keskustella, vaikka retriitissä muuten sitoudutaankin vaiti oloon. Retriittiin kuuluvat myös rukoushetket, meditaatiot ja ehtoollisen vietto. Luonnon läsnäolon kokeminen, ulkoilu ja rauhalliset ruokailut ovat myös tärkeitä retriittikokemusta täydentäviä hetkiä.

Kudon sydämeeni hiljaisuuden – Neuleretriitti Rymättylän Tammilehdossa 9.-11.12.2022

Käsityön rytmi on yhdenlainen pyhiinvaellus. Autamme mieltämme ja kehoamme hiljenemään ja rentoutumaan sekä sieluamme hiljentymään Jumalan eteen silmukoiden avulla.

Neuleretriitissä olemme hiljaa yhdessä ja kirkkovuoden adventin odotuksessa ja matkallamme auttaa oma käsityö. Toki ilmankin saa tulla.

Retriitin ohjaavat seurakuntapastori Elina Ahola Liedon seurakunnasta ja diakoniatyöntekijä Kaisa Lahdenkauppi Henrikin seurakunnasta.

Hinta: Liedon seurakuntalaiset, turkulaiset ja kaarinalaiset 112/90€, ulkopaikkakuntalaiset 144/114 €, jos ei toisin mainittu.
Alhaisempi hinta koskee opiskelijoita, työttömiä ja eläkeläisiä. Hinta sisältää majoituksen omin lakanoin, ateriat ja ohjelman. Liinavaatteet voi myös vuokrata 10 €:n hintaan.
Ruoka on kasvis- ja kalaruokaa.

Ilmoittautuminen verkossa Lyytin kautta.

Lisätiedot: elina.ahola@evl.fi

Neulovat kädet.