YouTube-video

Jumalanpalveluksiin pääse mukaan verkon välityksellä,  YouTube-kanavalla Liedon seurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja Liedon seurakunnan Facebook-sivuilla. Koronatilanteessa osallistujamäärät paikan päällä on rajattu – vallitsevia koronaohjeistuksia noudattaen.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on kirkon elämän sydän.

Siellä ihminen kohtaa Jumalan ja Jumala ihmisen.

Liedon kirkossa ja Tarvasjoen kirkossa vietetään jumalanpalvelusta sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä. Jumalanpalveluksia voidaan pitää myös arki-iltoina – säännöllisesti, kerran kuussa, kokoonnutaan iltakirkkoon Liedon kirkossa ja Littoisten kirkossa.

Jumalanpalvelus voi olla messu eli ehtoollisjumalanpalvelus tai sanajumalanpalvelus, jossa ei vietetä ehtoollista. Erilaisia teemajumalanpalveluksia on runsaasti: on muun muassa perhemessuja, lasten kirkkovartteja, vauvakirkkoja, neulekirkkoja, kansanlaulukirkkoja sekä Luottamuksen messuja, joissa hiljennytään ja lauletaan rukouslauluja. Jokakeväinen Liedon Motoristikirkko on yli 30-vuotinen perinteinen erityisjumalanpalvelus.

Avustajaksi jumalanpalveluksiin? Jumalanpalveluksissa on monia erilaisia palvelutehtäviä, joita seurakuntalaiset voivat ottaa hoitaakseen. Omana tehtävänä voi olla esimerkiksi kolehdin keruu, ohjelmalehtisten jako, tekstin tai esirukouksen luku – myös oman laulu- tai soittotaidon myötä voi rikastuttaa yhteistä jumalanpalveluselämää. Vapaaehtoisvoimin toimivat jumalanpalvelusryhmät ovat tärkeässä roolissa jumalanpalvelusten suunnittelussa ja toteutuksessa. Jos tunnet mielenkiintoa tulla mukaan, ota yhteyttä kirkkoalueen pappiin: jumalanpalvelukset Liedon keskustassa, seurakuntapastori Outi Tukia-Takala, Tarvasjoen kirkossa, kappalainen Tuija Leeste, Littoisissa seurakuntapastori Daniel Räsänen sekä Aurassa kappalainen Harri Ruskeepää.

Tutki uskoa-sivulta löydät hartauksia ja jumalanpalveluksia muualta verkoista.