Musica Vocale -kamarikuoro Liedon kirkossa, johtaa Tomi Satomaa

Tutustu kuoroihimme — ja tule mukaan!

Liedon kamarikuoro Musica Vocale on noin 20–25 laulajan kamarikuoro, joka pyrkii tinkimättömään korkeatasoiseen kuorolauluun. Kuoro on laulanut keskisuuria kirkkomusiikkiteoksia (Buxtehude, Schütz, Bach, Faure, Pärt ) sekä pienempimuotoisia teoksia 1500-luvulta nykypäivän musiikkiin.  Syyskuussa 2017 kuoron ohjelmassa oli Mozartin Requiem Paraisilla Barokin labyrinteissä -festivaaleilla yhdessä FiBo:n kanssa. Keväällä 2018 kuoro konsertoi muun muassa Uppsalan tuomiokirkossa. Keväällä 2019 kuorolla oli ohjelmassa konsertit ParBarock-yhtyeen kanssa sekä yhteiskonsertit Candomino-kuoron kanssa.

Harjoitukset erikseen sovittavina keskiviikkopäivinä yleensä klo 19–21.

Kuorolaisten suositusikä on 18–55 vuoteen. Kysy koelaulusta: tomi.satomaa@evl.fi

Liedon kirkkokuoro  on toiminut  jo vuodesta 1929 ja rikastuttaa seurakunnan elämää aktiivisella toiminnallaan. Kuoro laulaa neliäänisesti monipuolista ohjelmistoa. Jumalanpalveluksissa avustaminen on kuoron keskesimpiä toimintamuotoja. Yhteisprojektit muiden kirkkokuorojen kanssa sekä vuosittaiset äänenkäytön koulutukset tuovat toimintaan monipuolisuutta. Liedon kirkkokuoron seuraava päätähtäin on kuoron 90-vuotismessu ja -konsertti 6.10.2019.

Kuoro harjoittelee Leidon kirkossa tai seurakuntatalolla keskiviikkoisin klo 17.30 alkaen.

Iltaruskon laulajat on lauluryhmä, joka harjoittelee torstaipäivisin klo 12.30-13.30 Palvelukeskus Ruskan tiloissa. Iltaruskon laulajat ottaa mielellään vahvistuksia riveihinsä – jos siis olet mukavaa lauluporukkaa vailla ja pystyt osallistumaan harjoituksiin päiväaikaan, tule katsomaan, olisiko tämä sinua varten!

Gospel Ladies, eli entinen Gospelkuoro, lauloi perustamisvaiheessa kymmenen vuotta sitten nimensä mukaisesti erityisjumalanpalveluksissa, kuten gospelmessuissa. Nykyään kuoro laulaa myös pääjumalanpalveluksissa. Ohjelmisto on laajentunut muun muassa klassiseen musiikkiin. Ohjemiston runkona on suomalaisten säveltäjien, kuten P. Simojoen, P. Laaksosen ja L. Heikkilän, gospelmusiikki. Keväisin pidettävät Yhteisvastuu-konsertit ovat muodostuneet kuorolle jo perinteeksi.  Äänenmuodotukseen kiinnitetään paljon huomiota; kuorossa käy myös vierailevia laulunopettajia.

Tähän kolmiääniseen naiskuoroon otetaan mielellään uusia laulajia, 18 ikävuodesta ylöspäin. Gospel Ladies harjoittelee torstaisin klo 17.30–19.30 seurakuntatalolla tai kirkossa.

Laulavat Eläkeläiset on tarvasjokelainen lauluryhmä, joka kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoisin Hyvinvointikeskukseen laulamaan ja laulattamaan. Laulamme sekä viihteellistä että hengellistä musiikkia yksiäänisesti. Harjoitukset ovat pääsääntöisesti Hyvinvointikeskuksen ruokalassa. Ne kestävät tunnin, jonka jälkeen siirrymme ilahduttamaan laulullamme Hyvinvointikeskuksen asukkaita.

Lapsikuoro Laululintuset on alakouluikäisille laulavaisille lapsille tarkoitettu kuoro. Harjoituksissa lauletaan ja välillä soitetaan myös käsikelloja. Kauden aikana on muutama esiintyminen. Laululintuset on mukava ja maksuton harrastusmahdollisuus koululaiselle.

Laulintuset harjoittelevat keskiviikkoisin klo 17.30–18.10 seurakuntatalolla.

Lisäksi kootaan tarpeen mukaan erilaisia, muutaman kerran harjoittelevia ja esiintyviä projektiluonteisia kuoroja erityisesti erilaisiin jumalanpalveluksiin. Tällaisia kuoroja ovat viime vuosina olleet muun muassa Taizé-kuoro, Joululaulukuoro, Virsilaulukuoro, Tangomessukuoro, Vanhan ajan messun kuoro ja Suomalaisen messun kuoro.

Jos olet halukas laulamaan silloin tällöin kuorossa, mutta et pysty juuri tällä hetkellä sitoutumaan pitkäaikaiseen toimintaan, ovat projektikuorot hyvä vaihtoehto sinulle.

Lisätiedot:

Kirkkokuoro ja Liedon kamarikuoro Musica Vocale : vastaava kanttori Tomi Satomaa

Projektikuorot, Laulavat eläkeläiset sekä Lapsikuoro Laululintuset: kanttori Kaisa Takkula.

Gospel Ladies ja Iltaruskon Laulajat: kanttori Svetlana Jääskeläinen.

Näet sivun alta ja Tapahtumakalenteri-sivulta  kuorojen harjoituskalenteria sekä seurakunnan konserttitarjontaa!

Tule Kolmen kerran kesälaulukouluun  – ja löydä samalla tie kuoroon?

Kolmen kerran kesälaulukoulussa on tilaa sinulle, joka koet itsesi lauluataidottomaksi, sekä sinulle, joka olet jo kokeempi laulunharrastaja! Se on myös hyvä reitti sinulle, joka haluaisit aloittaa kuoroharrastuksen, mutta vielä etsit tai epäilet!

Kolmen kerran kesälaulukoulu kokoontuu heinäkuussa keskiviikkoiltaisin, 3.7., 10.7. ja 17.7. klo 18-19.30 Liedon seurakuntatalolla.

Kolmen kerran kesälaulukoulussa tavoitellaan paineetonta laulamista, rentoa tunnelmaa, laulamisen abc-taitoa! Yhdessä etsitään ja löydetään oikeat laulumuskelit! Kesälaulukoulussa on paikka sekä laulutaidottomalle että jo edistyneemmälle laulajalle. Opettaja on Svetlana Jääskeläinen. Kolmena keskiviikkoiltana kokoontuva laulukoulu on maksuton.

Laulukoulussa voi saada myös kanttorilta ohjausta juuri sinulle sopivaan kuoroon: seurakunnassa toimii viisi erilaista kuoroa.

Ennakkoilmoittautuminen opettajalle: svetlana.jaaskelainen@evl.fi tai p. 050 5980 745.