Kuvagalleria Liedon Pyhän Pietarin kirkko

Näkymä kirkon koillispuolelta. Punatiilinen kuoriosa on vuodelta 1902. Sakastin vasemmalla puolella kirkon kulmassa on Leipähuone, lisärakennus, joka valmistui vuonna 2022. Leipähuoneesta löytyvät mm. keittiötilat.
Näkymä talvella hautausmaalta kirkon luoteispuolelta. Kirkko on rakennettu 1400-luvun loppupuolella, ja edustaa tyyliltään tyypillistä ajan harmaakivikirkkoa.

Kirkko ja hautausmaata syksyllä.
Kirkko keskikesällä. Keskellä näkyy asehuone, joka on mahdollisesti muurattu vasta 1600-luvulla.
Talvinen näkymä kellotapulista kirkon eteläpuolelta. Nykyinen kellotapuli on vuodelta 1766.

Näkymä kirkkosalista alttarille päin ennen vuoden 2021 peruskorjausta. Vanhan kirkon sisustus oli peräisin 1970-luvulta.

Kirkon länsipääty ennen peruskorjausta. Urut ja urkuparvi oli rakennettu uudestaan 1970-luvulla.
Nykyinen kirkkosali. Etualalla vasemmalla näkyvät lukupulpetti ja kastemalja.
Kirkon länsipääty alttarin kohdalta kuvattuna. Keväällä 2024 päätyyn rakennettiin saksalaisen Alexander Schuke -urkuverstaan urut. Uruissa on 1333 pilliä ja 27 äänikertaa.
Vuonna 1902 valmistunut uusi kuori, jota nykyään kutsutaan pikkukirkoksi. Alttari siirrettiin pois kuorista sisemmälle kirkkosaliin jo 1970-luvulla.
Näkymä pikkukirkosta kirkkosaliin Pääsiäisyön messussa 2024. Tilaan katettiin juhla-ateria, joka nautittiin messun päätteeksi.
Hämärä kirkkosali. Lähetyskynttelikkö on 1900-luvun lopusta.
Kirkon uusi alttari, joka on valmistettu tammesta. Kirkon kalustuksen ovat valmistaneet puusepänliike Hannes sekä Puulon.
Kirkon lukupulpetti. Kirjaliinan aiheena on hymyilevä Neitsyt Maria ja Jeesus-lapsi.
Kirkon uusi kastemalja. Lasisen altaan on valmistanut Lasistudio Mafka & Alakoski. Kastemalja on kirkon länsipäädyssä ovien kohdalla.

Alttarivaate, kalkkiliina ja messukasukka käytössä kiirastorstain messussa 2022. Uudet kirkkotekstiilit on valmistanut tekstiilitaiteilija Helena Vaari.

Veistosryhmä 1500-luvulta. Puuveistokset muodostavat nykyään yhden kokonaisuuden (nk. calvario-ryhmä), mutta ovat alkujaan eri tekijöiltä. Keskellä ristiinnaulittu Kristus, vasemmalla sureva Maria ja oikealla Johannes.
Naispyhimyksen patsas 1500-luvun alusta, esittää luultavasti Neitsyt Mariaa. Patsas on sijoitettuna kuoripilarista löytyneeseen komerokaappiin.
Rokokoo-tyylinen kaappikello vuodelta 1787. Kellon on valmistanut turkulainen kelloseppä Jacob Sylvander. Väritys on alkuperäisen mukainen.

Liedon kirkkolaiva, joka on tuotu kirkkoon vuonna 1712. Kolmimastoinen ja kaksikantinen fregatti, jolle on veistetty kokonaisuudessaan 30 tykkiä. Laiva on täysissä purjeissa.

Eero Järnefeltin alttarimaalaus vuodelta 1908, öljymaalaus kankaalle. Maalauksen aiheena on Jeesus ja langennut nainen. Maalaus sijoitettiin vuonna 1902 valmistuneeseen uuteen kuoriin.

Vanha alttarimaalaus vuodelta 1827, öljymaalaus kankaalle. Maalaus on signeeraamaton, mutta voisi olla taitelija Herman Granbomin teos. Aiheena on viimeinen ehtoollinen.

Öljymaalaus kankaalle, joka on lahjoitettu kirkkoon vuonna 1696. Maalauksen aiheena ovat ristiinnaulitseminen ja Kristuksen ylösnousu.
Kuoripilari, jonka maalaukset ovat 1600-luvun puolivälistä. Pilarien ja kattojen maalaukset paljastettiin 1970-luvun peruskorjauksessa.

Kirkko on kolmilaivainen ja laivat koostuvat neljästä holvista. Holvit ovat historian aikana halkeilleet usein, mutta ne ovat säilyttäneet alkuperäisen ilmeensä. Kuvassa kuorin 16-ruoteinen tähtiholvaus.
Kirkon kattokruunut ovat suurimmaksi osaksi 1600-1800-luvuilta. Nykyinen sähköistys on 2000-luvun alusta. Vanhin kattokruunu (1668 tai 1671) löytyy kuorin eteläiseltä puolelta.
Vihkiristit edustavat kirkon vanhinta säilynyttä kerrosta. Ristejä on säilynyt nykypäivään kymmenen. Ristit paljastettiin ja konservoitiin 1970-luvulla; osista niistä oli säilynyt vain fragmentteja.
Keskiaikainen rippikello. Kelloa soitettiin katolisella ajalla messussa tärkeiden kohtien merkkinä. Rippikellona luterilaisena aikana se kutsui syntien tunnustamiseen. Puinen kehys on 1600-luvulta.