Taizen kirkossa keskellä veljiä ja vierellä osallistujia

Tärkeä päivä: Luottamuksen messu, Turun tuomiokirkko 26.11. kello 16.00. Tapaamme myös muiden seurakuntien lähtijöitä ja messun jälkeen on tarjolla infoa osallistujille ja huoltajille. 

 

Varainhankinta:

Tue nuorten matkaa Taizéen ostamalla suosittuja kakkutukun herkkuja! Voit tehdä tilauksesi kätevästi täältä. Tuotot käytetään suoraan jokaisen matkaan lähtevän nuoren hyväksi. Herkut saapuvat jouluksi, tee tilaus viimeistään 3.12.

Taizén luostariyhteisö on toisen maailmansodan jälkeen Ranskan maaseudulle muotoutunut ekumeeninen veljeskunta, joka kutsuu luokseen viikoittain tuhansia nuoria ympäri maailmaa. Viikon aikana vietämme yhdessä rukoushetkiä, keskustelemme raamiksissa, osallistumme työpajoihin ja teemme alueen käytännön töitä. Taizéssä ei ole palkattua henkilökuntaa, vaan kaikki käytännön hommat teemme me itse pitkäaikaisten vapaaehtoisten ohjauksessa. Jokainen saa itselleen yleensä yhden työn viikon ajaksi, esimerkiksi aamupalan laittamisen, lounasastioiden tiskaamisen tai alueen roskisten tyhjentämisen. Töitä tehdä ryhmissä hyvässä seurassa. Iltaisin on aikaa mm. kokoontua alueen ainoaan myyntikojun Oyakin luo, josta voi ostaa pientä iltapalaa ja hengailla toisten kanssa tai alueen kirkkoon voi jäädä laulamaan toisten kanssa Taizén omia lauluja, jotka tulevat viikon aikana tutuiksi ja rakkaiksi.

Matka-aika on pe 26.7. - ti 6.8.2024. Perillä Taizéssä ollaan sunnuntai-iltapäivästä seuraavan lauantai-sunnuntain väliseen keskiyöhön. Taizé toivoo, ettei alueelta poistuta viikon aikana vaan ollaan kuten leireillä. Matka on tarkoitettu 16-29-vuotiaille.

Taizéssä olo viikon maksaa 100 euroa ja sillä katetaan yksinkertainen ravitseva ruoka, majoitus parakeissa tai yhteisteltoissa (voit ottaa mukaan myös oman teltan) ja muu tarvittava, kuten vessojen ja suihkujen käyttö. Matkat taitamme Launokorpi Oyn tarjouksen mukaisesti lähtöpaikkakunnilta Helsinkiin bussilla, sieltä autolautalla Travemündeen ja Saksasta bussilla Taizéen asti. Matkakulut ovat 630 euroa alaikäisiltä ja 680 euroa aikuisilta ja tämä sisältää bussit, lautan, hyttimajoituksen ja ruuan lautoilla molempiin suuntiin, kaikki matkaan liittyvät tietullit ja muut maksut. Osallistuja voi maksaa summan kokonaisuudessaan (730/780€) tai osallistua seurakuntansa kanssa varojenkeruuseen eli esim. myymällä sovittuja asioita tai hakemalla avustuksia. Seurakunnat hakevat myös omia avustuksia, kun lähtijämäärät ovat selvillä ja pyrimme saamaan matkan hinnan riittävän alas jokaiselle halukkaalle lähtijälle. Pieniä määriä matkarahaa on hyvä olla mukana, mutta Taizéssä pärjää ostamatta mitään.

Matkalle voit ilmoittautua www.lyyti.in/taize ja maksamalla samalla 100 euron varausmaksun. Loppuhinta tulee maksettavaksi kevään lopulla, kun varainhankinnat on tehty. Ilmoittautuminen on mahdollista 30.11.2023 asti.

Mukaan on lähdössä nuoria ja nuoria aikuisia Turun Tuomiokirkkoseurakunnasta, Turun Martinseurakunnasta, Piikkiön seurakunnasta, Maskun seurakunnasta ja Liedon seurakunnasta. Jos et kuulu näihin seurakuntiin, mutta olet kiinnostunut matkasta, ota yhteys Jenni Haltiaan (0403417426).

Liedosta mukaan lähtee työntekijöinä Antsa Virtanen ja Elina Ahola

Kysy lisää:

nuorisotyönohjaaja
Hyvättyläntie 19
21420 Lieto

Snapchat: antsa_virtanen