Ilmakuvassa seurakuntatalon piha-aukiota ja sinne tulossa kirkosta ristikulkue.

 

PYSÄHDYKSIÄ

SEURAKUNTATALON PIHA: Polku 

 

Seurakuntatalon piha-aukion keskelle on ladottu kivistä ympyrä. Ympyrä ei ole labyrintti, mutta voit käyttää sitä kuin labyrinttia. Labyrintti on vanha hiljentymisen ja rukouksen paikka. Sen tarkoitus ei ole eksyttää vaan auttaa rukoilijaa rauhoittumaan ja kulkemaan valmiiksi ohjattua tietä, kivet johdattavat turvallisesti, umpikujaan ei voi joutua. 

Kulje ympyrän ulointa kehää ympäri myötäpäivään ja kun saavut aloituspisteeseen - tai muuten tuntuu hyvältä - käänny vastakkaiseen suuntaan ja siirry kehällä kaksi kiveä sisään päin. Jatka matkaa vastapäivään, kunnes taas on hyvä hetki kääntyä ja siirtyä kohti ympyrän keskustaa. Kun olet lopulta tullut keskelle ympyrää, palaa takaisin.  

Tämä on pyhiinvaelluksen viimeinen pysähdyspaikka. Kiitos, että lähdit vaellukselle. Toivottavasti kaikki on sujunut hyvin.

Voit siunata itsesi vielä ristinmerkillä: Kolmiyhteinen Jumala, Isä ja Poika ja Pyhä Henki siunatkoon sinua. Aamen. 

 

Oikeamielisten polku on suora, sinä tasoitat vanhurskaan tiet. (Jes. 26:7) 

Vanhassa testamentissa sanotaan usein sama asia kahdesti hivenen sanoja muuttaen. Ei ole paljon eroa polulla ja tiellä tai oikeamielisellä ja vanhurskaalla. Polulle on tyypillistä, että siltä ei hypätä syrjään vaan kuljetaan se loppuun asti. On toivottavaa jo alussa valita sellainen polku, joka vie haluttuun päämäärään. Mutta tämä tavoite ei käytännössä useinkaan toteudu. Jumalan osoittama oikeamielisten polku on suora ja vanhurskaan tie tasoitettu. Sen alkupää on juuri tässä. Sille omilla poluillaan sotkeutunut saa astua armon varassa.