Lapsille ja lapsiperheille

Seurakunnan kerhot ja muut erilaiset lasten ja perheiden tapahtumat ja tapaamiset antavat evästä elämään perheen pienimmästä suurimpaan, eri puolilla seurakuntaa, Liedossa ja Aurassa. Tältä sivulta saat tietoa perhekerhoista, muskareista, päiväkerhoista ja muista lapsiperheiden mukavista jutuista.

Tällä hetkellä kaikki lasten päiväkerhoryhmät, perhemuskariryhmät sekä perhekerhot kokoontuvat tavanomaiseen tapaan. Mikäli koronatilanne, -ohjeistukset ja kokoontumisrajoitukset muuttuvat, reagoimme niiden mukaisesti.  


Ajantasaista tieto saa Facebook-sivulta Liedon seurakunnan lapset ja perheet ja verkkosivujen tapahtumakalenterista sekä ryhmiä ohjaavilta lastenohjaajilta. Yhteystiedot löydät myös selaamalla tätä sivua alaspäin. 

 


 Perhekerhot

Perhekerhot ovat perheiden yhteisiä kokoontumispaikkoja – äitien, isien, mummien ja kummien sekä pikkuisten yhteisiä kerhoja. Perhekerhossa on mahdollisuus tavata toisia vanhempia, saada vanhemmuuteen vertaistukea, jakaa arkea – sen iloja ja suruja. Perhekerhoissa lauletaan, leikitään, askarrellaan ja hiljennytään. Tarjolla on aamupalaa. Perhekerhoihin ei ole ennakkoilmoittautumista, ja ne ovat maksuttomia. Mukana ovat lastenohjaajat.
 
Perhekerhoihin kokoonnutaan aamupäivisin klo 9.30–11.30. seuraavasti:
maanantaisin Ilmaristen Ketunkololla 
tiistaisin Littoisissa Tammikallion seurakuntakodissa
keskiviikkoisin Auran seurakuntatalolla
torstaisin Liedon keskustassa Mestarintuvassa sekä Tarvasjoen seurakuntatalolla.

Pieniä perhekeholaisia, joista kaksi vauvaa makoilee lattialla ja yksi leikki-ikäinen istuu lelujen kanssa puuhaillen.


Muskarit

Muskarit ovat  maksuttomia lasten ja vanhempien yhteisiä musiikkihetkiä,  joissa yhdessä saadaan iloa musiikista, musisoinnista, laulusta, leikistä. Musiikin avulla voidaan tukea lapsen persoonallisuuden kasvua, ja samalla muskareissa opitaan sosiaalisia taitoja. Muskareihin ilmoittaudutaan ennakkoon. Kesken kautta voit kysyä vapaita paikkoja ryhmien ohjaajilta

Muskariryhmät kokoontuvat seuraavasti: 

maanantaisin Auran seurakuntatalolla perhemuskarit klo 17.15-17.45 sekä 18-18.30
keskiviikkoisin Liedon keskustassa Mestarintuvassa vauvamuskari ke 9.30-10, taaperomuskari 10.30-11.
perjantaisin Littoisten Tammikallion seurakuntakodissa perhemuskarit klo 9.15-9.45 sekä 10-10.30


Liedon keskusta: Päivi Linnasaari, p. 050 346 6060 
Littoinen, Heidi Laaksonen, p.  050 524 5688
Aura, Eveliina Välimaa, p.  050 371 5133


 


Päiväkerhot


Päiväkerho on tarkoitettu 3—5-vuotiaille lapsille. Kerhossa pyrimme lapsen monipuoliseen kehittämiseen muun muassa laulaen, leikkien ja askarrellen. Ryhmässä yhdessä puuhailu on tärkeä osa toimintaamme. Jokaiseen kerhokertaan kuuluu myös pieni hiljainen hetki. 

Kirkon varhaiskasvatus tukee kodin kristillistä kasvatusta ja antaa lapselle mahdollisuuden pyhän kokemisen.
Päiväkerho on lapselle turvallinen paikka oppia kiitollisuutta ja muiden huomioimista, ja siellä  saadaan moninaisia valmiuksia eskari- ja koulutielle. 

Seurakunnan päiväkerhot ovat maksuttomia ja kaikki seurakunnan lastenohjaajat ovat koulutettuja varhaiskasvatuksen ammattilaisia. 

Tällä hetkellä on Aurassa Tammenterhojen ryhmä sekä Liedon keskustassa musiikkipainotteinen Musamuksut.
Kerhoryhmän perustamisen edellytyksenä, että siinä on vähintään kymmenen lasta.

Lisätietoja päiväkerhosta saa vastaavalta lastenohjaajalta Päivi Linnasaari-Liimataiselta, p. 050 346 6060, paivi.linnasaari@evl.fi
Kerhokauden aikanakin voi tiedustella vapaita paikkoja, joko ottamalla yhteyttä vastaavan lastenohjajjaan tai täyttämällä ja lähettämällä verkossa päiväkerhon ilmoittautumislomakkeen.