Vapaaehtoinen leipoo Liedon seurakuntatalon keittiössä.

Mitä vapaaehtoisena voi tehdä?

Tietoa vapaaehtoistehtävistä

Tältä sivulta saat tietoa, mitä vapaaehtoinen voi seurakunnan diakonian apuna tehdä. Lisää tietystä vapaaehtoistehtävästä kertoo parhaiten se diakoniatyöntekijä, kenen vastuualueseen tehtävä kuuluu. Kaikkien diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot sekä tiedot heidän vapaaehtoistyön alueistaan löydät tämän sivun alaosasta.  


 

Vapaaehtoinen ystävänä

Kotikäynti- ja ulkoiluystävät
Ulkoiluapua ja juttuseuraa tarvitaan ikäihmisille, sekä kotona että palvelutaloissa asuville. Palvelutaloissa käydään ulkoiluttamassa myös porukalla.

Puhelinystävät
Onko sinulle luontevaa puhua puhelimessa? Moni yksinäinen ilahtuisi pienistä juttutuokioista kanssasi.

Saattajat 
Olisitko valmis lähtemään avuksi, esimerkiksi poliklinikkakäynnille, palveluasumisen piirissä olevan vanhuksen kanssa?

Vapaaehtoisia ulkoiluavustajia ja pyörätuoleissa ulkoilevia Auran keskustassa.

Varamummot ja -papat
Etsimme iloiseen joukkoomme uusia varamummoja ja -pappoja lapsille, joilla ei ole jostain syystä lähipiirissä omia isovanhempia. Olisiko sinulla aikaa istahtaa lukemaan kirjaa, kuunnella mitä asiaa lapsella on, leipoa tai vaikkapa käydä sieniretkellä? Varaisovanhempana saat oman perheen, jonka kanssa sovitaan tapaamisten ajat ja tekemiset. 

Sairaan tuki 
Sairaan tuki on keskustelu- ja läsnäolotukea lähimmäiselle elämän viimeisillä askeleilla. Saattohoidon Sairaan tuki -vapaaehtoistyötä tehdään muun muassa Liedon pääterveyskeskuksessa.


Avustajana erityisryhmässä – suunnittelemassa senioritoimintaa

Diakoniassa on paljon erilaisia ryhmiä, joissa vapaaehtoisia tarvitaan: leiriavustajiksi viikonloppuisin tai kerhoapulaisina erityisryhmissä.

Jos olet ideoimisesta innostunut, paikkasi voisi löytyä Toimintatorstain suunnitteluryhmästä. Toimintatorstai, eli Toto, tarjoaa senioriväelle yhdessäoloa, mielenkiintoisia vierailijoita ja hartaushetken. Totoon kokoonnutaan Liedon seurakuntatalolle arkiviikkoisin, noin 12 kertaa vuoden aikana. Haluaisitko ideoida siihen ohjelmaa kanssamme pienessä ryhmässä?

Curlingin pelaajien jalkoja ja pelikiekot ja maila.


 

Avuksi keittiöhommissa tai kädentaitajana

Diakonian järjestämät erilaiset ruokailut ja tilaisuudet tarjoavat tekemistä ja avunannon mahdollisuuden, jos keittiötyöt tuntuvat mielekkäältä.  Avuksi voi olla ruuanlaitossa, tarjoilijana, kahvinkeittäjänä, tiskaamisessa. 

Viikoittain esimerkiksi Toivontuvan keittiötiimi huolehtii siitä, että Liedon seurakuntatalolla tarjotaan kolmena päivänä viikossa Toivontuvan aamupala. Valmistamisessa ja kattamisessa tarvitaan aamuvirkkuja vapaaehtoisia. 

Neljä nauravaa naista ja edessä sämpylätarjotin.

​Kätevänä kädentaitajana voit antaa apusi somistajana ja askartelijana kerhoissa tai vaikkapa Ahkerana eukkona, neulepiirissä puikot heiluen. Ahkerat Eukot neulovat muun muassa sukkia, lapasia, lohtuhuiveja ja pehmoleluja lahjoitettavaksi tarvitseville sekä erilaisten kampanjoiden hyväksi. 


Varainkerääjäksi

Vapaaehtoistyötä voit tehdä myös toimimalla varainkeruun hyväksi. Tämä onnistuu esimerkiksi lähtemällä Yhteisvastuun ja Kirkon Ulkomaanavun lipaskerääjäksi tai talkoolaiseksi myyjäisiin ja niiden valmisteluun. 

Kolme nuorta yhteisvastuukerääjinä Liedon motoristikirkossa.


Tarvasjoen kirkkokaverit ja diakoniatiimi


Vapaaehtoiset ovat Tarvasjoen Hyvinvointikeskuksen asukkaiden kirkkokaverina jumalanpalveluksessa kerran kuukaudessa. He avustavat asukkaiden kulkemisessa taksilla kirkkoon ja ovat heidän kavereinaan kirkossa.

Diakonian vapaaehtoistyötä Tarvasjoen kirkkoalueella tekee erityisesti Tarvasjoen diakoniatiimi. Sen vapaaehtoiset toteuttavat vuoden mittaan useampia tilaisuuksia,  kuten ulkoilutapahtumia Hyvinvointikeskuksen asukkaille, kesäkahviloita, vanhemman väen kirkkopyhä, yhteisiä ruokailuja.


Ota yhteyttä kiinnostuksesi mukaan!

Vapaaehtoistyön ryhmät ja niistä vastaavien diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot.  
 


 

 

Uusien vapaaehtoisten haastattelut ja sopimusten teko

diakonissa, vapaaehtoistyön diakoniatyöntekijä, vanhustyö
Hyvättyläntie 19
21420 Lieto

laitosulkoilijat, vanhus- ja kehitysvammaistyö Aurassa, perheet ja pariskunnat Auran alueella

Muut diakoniatyöntekijät

diakoni, perhetyön diakoni, lähetys- ja kansainvälinen työ
Hyvättyläntie 19
21420 Lieto

lapsiperheet ja pariskunnat Liedon alueella, varamummo- ja -pappatoiminta

vastaava diakoniatyöntekijä, diakonissa
Hyvättyläntie 19
21420 Lieto

yksinasuvat, työttömät, omaishoito, päihdetyö

diakonissa, vammais- ja mielenterveystyön diakoniatyöntekijä
Hyvättyläntie 19
21420 Lieto

kehitysvammatoiminta, vammaistyön työryhmä ja liikuntarajoitteisten ryhmä, mielenterveys- ja sururyhmätyö sekä saattohoidon ystävätoiminta

diakoni, vanhustyön diakoni, vapaaehtoistyö
Hyvättyläntie 19
21420 Lieto

kotikäynti- ja puhelinystävät, Toimintatorstai