Uutislistaukseen

Kasvokuva Elizabeth Kapingasta, joka pakeni Kongosta vuonna 2013,  elää pakolaisasutusalueella Ugandassa ja... Kinkereitä on Tarvasjoelle pidetty Yhteisvastuun hyväksi. Tänä vuonna Yhteisvastuu tukee vähävaraisia ikäihmisiä Suomessa ja ulkomailla. Verkko- ja MobilePay-maksulla voi osallistua siten, että lahjoitus kerryttää oman seurakunnan keräyssummaa.

Korona vie kinkerit verkkoon 

5.3.2021 13.47

Koronatilanne rikkoo tänä keväänä Tarvasjoella tunnetun kinkeriperinteen, jossa tavanomaisesti on pitkin kevättä kinkeripiireittäin tultu yhteen koolle seurakuntalaisten koteihin.  

Tämän kevään yhdet ja yhteiset kinkerit toteutetaan verkkokinkereinä ensi torstaina, ja niihin voi striimin kautta osallistua Liedon seurakunnan YouTube-kanavalla sekä Facebook-sivulla.  

Verkkokinkereitä vietetään pitkälti perinteiseen ja totuttuun kinkeritapaan. On opetusaihe — hyvin tässä ajassa oleva. Puhutaan koronakevään eväistä, siitä, mistä vaikeina aikoina saada voimaa elää ja jaksaa. Verkkokinkereilläkin veisataan, leppoisasti kuulustellaan viime kinkerivuonna annettu läksyvirsi 963 sekä opetellaan uusi läksyvirsi ensi vuoteen.  

Tarvasjoen keväisten kinkerien yhtenä keskeisenä ajankohtaisena asiana on yleensä ollut Yhteisvastuu-keräys, jolle kinkereillä on kerätty kolehti. Myös verkkokinkereillä esitellään tämän vuoden Yhteisvastuu-keräys, jolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla. Oman lahjoituksen Yhteisvastuulle voi tänäkin vuonna tehdä siten, että kerryttää kotiseurakunnan keräystulosta. MobilePay-maksutapaa käytettäessä Liedon seurakunnan numero on 22045. Helposti ja turvallisesti lahjoittamonen onnistuu myös esimerkiksi Liedon seurakunnan Yhteisvastuu-verkkolahjoitussivun kautta.

Koronakeväänä yhteiseen kahvipöytään ei käydä, vaan kinkerikahvit saa jokainen keittää kotona.

Verkkokinkeriseurana ovat muun muassa Tarvasjoen kirkkoalueen pappi Tuija Leeste, Liedon seurakunnan kanttori Tomi Satomaa, diakonissa Anneli Roozbehan sekä tarvasjokelainen kotiseutuneuvos Kalervo Mäkinen. Keskustelua verkkokinkereillä käydään paikalla olevien kesken ja kanssa, striimiin tuleviin viesteihin vastaillen.  


Tarvasjoen seurakuntatalolta ensi torstaina klo 19 striimattavat verkkokinkerit ovat katsottavissa Liedon seurakunnan YouTube-kanavalla paitsi suorana, myös kaksi viikkoa striimauksen jälkeen.  


Vuoden 2021 tukee ikäihmisiä sekä Suomessa että ulkomailla. Kuvassa Elizabeth Kapinga, joka pakeni Kongosta vuonna 2013 ja elää nyt Rwamwanjan pakolaisasutusalueella Ugandassa. Perheeseen kuuluu neljä lasta, vävy ja kymmenen lastenlasta. Suurimmat arjen haasteet ovat ruuan, lääkkeiden ja vaatteiden puute. 

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 % suunnataan auttamiseen Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta ja 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista ohjataan paikallisseurakuntien ikäihmisiä tukeviin toimiin ja diakonia-avustuksiin. Yhteisvastuun sivuilta saa lisätietoa keräyksestä ja varojen käytöstä.