Uutislistaukseen

Ylhäältä Liedon kirkon kellotapulista oettu yleiskuva kirkon pysäköintialueelle kokoontuneista moottoripyör... Korona estää Motoristikirkon kaltaisten yleisötapahtuminen järjestämisen ainakin vielä tänä keväänä.

Tänä keväänä ei Liedossa järjestetä Motoristikirkkoa – korona kiilaa kumoon ajokauden avauksen

4.3.2021 10.25

Koronapandemian takia Liedon seurakunta ei tänä keväänä järjestä Motoristikirkkoa. 

Motoristikirkko oli suunniteltu pidettäväksi perinteiseen tapaan toukokuussa alussa, lauantaina 8.5.   Arvioitaessa tilaisuuden järjestämisen mahdollisuuksia kuultiin myös alueen pandemiaryhmää. Sen linjaukseen mukaan Motoristikirkon kaltaisia suuria yleisötapahtumia ei voi järjestää ennen kuin 70 prosenttia väestöstä on rokotettu, eikä tämä toukokuun alkuun mennessä tule toteutumaan. 

Korona ajaa Motoristikirkon ylitse nyt jo toisen kerran. Myös kevään 2020 Motoristikirkko jäi toteuttamatta.     
 
– Motoristikirkko on seurakunnalle yksi kevään huippuhetki, vaalimisen arvoinen perinne, lukuisille moottoripyöräilijöille ja monille lietolaisille tärkeä kevään ja ajokauden avaus. Tässä koronatilanteessa ei näin suuren kokoluokan tapahtuman suunnittelulle ja järjestämiselle ole mahdollisuutta, toteaa seurakunnan kirkkoherra Risto Leppänen.   

Toukokuuksi 2022 on Motoristikirkko jälleen suunnitteilla, ja siihen on tarkoitus kokoontua perinteitä kunnioittaen, lauantaina äitienpäivän aattona.   

Motoristikirkko on Liedon seurakunnan, vapaaehtoistoimijoiden ja viranomaistahojen yhteistyössä järjestämä tapahtuma. Motoristikirkko pidettiin ensimmäisen kerran Liedossa keväällä 1981, ja siitä alkaen ovat motoristit kokoontuneet keväisin ulkojumalanpalvelukseen Liedon kirkon edustalle. Loven tähän lähes katkeamattomaan lietolaisperinteeseen ovat tehneet siis vain koronakeväät 2020 ja 2021 sekä lisäksi kevät 1992, jolloin Liedon Motoristikirkon sijasta kokoonnuttiin Porin Honkaluodossa. Tapahtumaan osallistuvien moottoripyörien määrä on vuosien myötä kasvanut parista sadasta tuhansiin.  Viime vuosina moottoripyörien määrä on ollut noin 1000-1500. Suomessa Liedon Motoristikirkko oli ensimmäinen lajiaan, nykyisin vastaavia moottoripyöräilijöiden kevätkirkkoja pidetään toki ympäri maata.