Uutislistaukseen

Paastonajan verkkotuotanto ruotii kuolemansyntejä

20.2.2021 12.44

Pääsiäistä edeltävänä seitsemän paastoviikon aikana tulee Liedon seurakunnan verkkotuotantona sarja, jonka aiheena on seitsemän kuolemansyntiä. 

"606 sekuntia"-niminen seitsemän jakson sarja syventyy aiheeseen sanan ja musiikin keinoin. Julkaisualustana on YouTube. Aloitusjaksossa Liedon entinen kirkkoherra Esko Laine paneutuu kysymykseen kateudesta. Ensimmäinen jakso on nähtävissä 24.2. ja siitä lähtien sarjan jaksot julkaistaan aina keskiviikkoisin iltaseitsemältä Liedon seurakunnan YouTube-kanavalla. Päätösjakso nähdään pääsiäisen jälkeisellä viikolla 7.4. 

 Jokaisessa jaksossa on aihetta omasta näkökulmastaan pohdiskeleva vierailija. Videokerrontaa tukee musiikillinen aines, ja mukana onkin aina myös joku Liedon seurakunnan kanttoreista tai vieraileva muusikko. Puheen ja musiikin osuus on pääsääntöisesti yhtä suuri. Sarjan kuvauspaikkoina ovat Liedon pappila ja Auran kirkko. 

– Kukin jakso kestää noin kymmenen minuuttia, tarkemmin sanottuna 10 minuuttia ja 6 sekuntia eli tästä nimi 606 sekuntia, kertoo sarjan tuottaja, Liedon seurakunnan kappalainen Torsten Sandberg

Sandberg luonnehtii sarjalla etsittävän selvyyttä siihen, mistä kuolemansynneistä olikaan kyse.

– Käsitys seitsemästä kuolemansynnistä on kirkkokansan keskuudessa hämärtynyt, jos mitään selkeää käsitystä asiasta on koskaan ollutkaan. Onko meitä, petetty, sumutettu vai onko asia muuten vaan jäänyt vähemmälle huomiolle? 

– 606 sekuntia tutkii asiaa ja pyrkii raportoimaan aiheesta siten, ette kenenkään ei enää tarvitsisi kysyä, mitä seitsemän kuolemansyntiä ovat, selittää Sandberg. Hän kuvailee, että liikkeellä ollaan ikään kuin tutkivan journalismin keinoin. Tartutaan aiheeseen ja raportoidaan ilmiöstä, josta tulisi saada selko. Painavan asian käsittelyyn mahtuu kuitenkin kepeyttäkin. 

– Tähän yritetään sekoittaa vähän, itse asiassa aika paljonkin, MOT-meininkiä. Vakavaa, jos kohta huumorinpilkkeistäkin pohdintaa, ja sopivalla tavalla asiaan kuuluvaa musiikkia, kiteyttää Sandberg. 
 

"606 sekuntia" – verkkotuotanto seitsemästä kuolemansynnistä – YouTube-kanavalla Liedon seurakunta keskiviikkoisin 24.2.—7.4. klo 19.