Uutislistaukseen

Virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan vuoden alusta Turusta

Vuoden alusta alkaen tilataan virkatodistukset ja sukuselvitykset Turun alueellisesta keskusrekisteristä, kun Liedon seurakunta liittyy vuoden 2021 alusta seurakuntien yhteisen palvelun, Turun alueellisen keskusrekisterin jäseneksi. Jatkossa myös avioliiton esteiden tutkinta tilataan tästä yhteispalvelusta. 

Todistusten tilaus samoin kuin kirkkoon liittyminen käyvät helposti sähköisen asioinnin kautta: 
Virkatodistusten ja sukuselvitysten tilaus
Avioliiton esteiden tutkinta – Esteidentutkinta.fi
Kirkkoon liittyminen – Liitykirkkoon.fi
Sähköisen asioinnin linkit löytyvät kootusti myös Liedon seurakunnan Info ja asiointi -sivulta

Turun alueellisen keskusrekisterin asiointi- ja yhteystiedot:
Puhelinpalveluaika on klo 9–15 numerossa 040 341 7222, sähköposti: turku.keskusrekisteri@evl.fi
Käyntiosoite: Eerikinkatu 3, katutaso, asiointiaika arkisin klo 9–14.
Postiosoite: Turun alueellinen keskusrekisteri, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, PL 922, 20101 TURKU

Alueellinen keskusrekisteri vastaa seurakuntiensa jäsenkirjanpidosta, ja siellä tehdään myös  kirjaukset kirkollisista toimituksista kuten kasteesta, konfirmaatiosta sekä avioliittoon vihkimisestä. Palveluihin kuuluu myös muutto- ja perhesuhdetietojen oikeellisuuden tarkistaminen. 
Kun seurakunnat käyttävät yhteistä aluerekisteripalvelua, taataan kaikille tasalaatuinen palvelu. Esimerkiksi yhä kansainvälisemmiksi muuttuneet kirkolliset toimitukset vaativat vahvaa asiantuntemusta. Kun jäsenrekisteripidon erikoistyö keskitetään yhteiseen keskusrekisteriin, seurakunnat saavat keskittyä seurakuntatyöhön. 


Kirkonkirjojen digitalisoinnin ansiosta Turussa pystytään tekemään todistukset koko Suomen alueelta. Ainoastaan Karjalan luovutettujen alueiden kirkonkirjojen tiedot ovat saatavilla vain Mikkelistä. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenrekisteriä, kirkonkirjoja, pidetään vuoden 2022 alusta alkaen yllä ainoastaan alueellisissa keskusrekistereissä, jotka voivat muodostua seurakuntayhtymään kuuluvista seurakunnista tai alueellisesti esimerkiksi seurakuntayhtymää laajemman alueen seurakunnista tai muutoin itsenäisistä seurakunnista.

Seurakunnan kirkkoherranvirastosta vuokrataan jatkossakin seurakunnan tilat sekä varataan kirkolliset toimitukset, eli kasteet, vihkimiset ja hautaan siunaamiset. Samoin kirkkoherranvirasto palvelee hautojen hoitoon liittyvissä asioissa.  

Liedon seurakunnan kirkkoherranvirasto palvelee arkisin klo 9-13 sekä sopimuksen mukaan. Korona-aikana suosittelemme asiointia puhelimitse tai sähköpostilla: p, 050 413 7108, liedon.khranvirasto@evl.fi
Käyntiosoite on Mestarintupa, Hyvättyläntie 19, 21420 Lieto. 
 

29.12.2020 12.51