Uutislistaukseen

Joulupiha, avoimet kirkot ja striimit adventtitapahtumien tilalle 

9.12.2020 13.40

Liedon seurakuntatalon piha-aukiolle avatulle joulupihalle kaavaillut ulkotapahtumat on jouduttu perumaan tiukentuneiden kokoontumisrajoitusten vuoksi. Itse joulupiha valoineen ja jouluikkunoineen kutsuu kuitenkin kulkijoita käymään omaan tahtiin, aina loppiaiseen asti.    

Koronatilanteessa ulossuunnitellut seurakunnan laulutilaisuudet, vaellukset, myyjäiset, puurojuhlat ja muut tapahtumat jäävät väliin myös Littoisissa ja Tarvasjoen kirkonmäellä. Suositut Kauneimmat Joululaulut -yhteislaulutilaisuudet koetaan kuitenkin verkon välityksellä. Ensi viikon aikana Liedon seurakunnan kanttorit striimaavat seurakunnan sosiaalisen median kanavilla Kauneimmat Joululaulut kaikista seurakunnan kolmesta kirkosta.    

Tiukentuneita kokoontumisrajoituksia noudatetaan 23.12. asti. Siihen asti jumalanpalveluksia pidetään Liedon seurakunnassa vain seurakuntatalolla, josta ne suorastriimataan seurakunnan YouTube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Kirkot ovat kuitenkin sunnuntaisin jumalanpalvelusaikaan auki parin tunnin ajan myös Tarvasjoella ja Littoisissa. Niissä voi silloin käydä hiljentymässä. Arkiviikolla on auki joka päivä iltaviiteen myös Liedon seurakuntatalon seuriskirkko sekä tiettyinä arki-iltoina ja lauantaisin lisäksi Littoisten kirkko. Littoisten kirkon iltakohtaiset aukioloajat näkyvät tapahtumakalenterissa.   

Kiristyneet rajoitukset vaikuttavat myös kirkollisiin toimituksiin. Kasteissa ja vihkimisissä osallistujia voi olla enintään kymmenen. Niissä määrään ei kuitenkaan lasketa pappia, kanttoria eikä suntiota. Hautaan siunaamisessa voidaan suositeltu enin osallistujamäärä ylittää, jotta vainajan kaikkein läheisimmät ihmiset voivat olla siunauksessa mukana.