Uutislistaukseen

Motoristikirkkoon ajetaan tänä vuonna ilman kulkuetta – Kupittaan sijasta tavataan suoraan Liedossa

10.2.2020 17.04

Tänä keväänä Liedon Motoristikirkkoon ajetaan suoraan, ilman yhteistä messukulkueeseen kokoontumista. Perinteisesti Turussa Kupittaalla pidetyn ennakkotapaamisen sijasta motoristit kokoontuvat nyt suoraan Liedon kirkon edustalle, jossa on ohjelmaa jo ennen messun alkua. Messulavalla soittaa Pelastustie-yhtye, jota on totuttu kuulemaan aiempien vuosien Kupittaan-kokoontumisissa. Yhtye esiintyy Liedossa klo 13 alkaen. Tämän lisäksi messun pääartisti Ida Elina esiintyy lavalla puolen tunnin ajan jo ennen messua. 

Alueella on avoinna myös partiolaisten kahvila sekä lisäksi Turun Moottoripyöräilijöiden makkaramyynti. 

Kulkueesta luopumisella pyritään turvallisuuden parantamiseen ja järjestelyjen keventämiseen. Suuressa letkassa ajaminen on koettu riskialttiiksi. Kulkuekokoontumisen ja -ajon toteuttaminen ovat myös vaatineet paljon sekä viranomaisten että vapaaehtoisten toimijoiden resursseja lupa- ja liikennejärjestelyineen. Vaikka messuun saapuva moottoripyöräkulkue messuristeineen on vaikuttava näky ja symbolinen ele, on Motoristikirkko-toimikunta kuitenkin päätynyt luopumaan kulkueesta edellä mainituista syistä.

Liedossa ajoreitti Motoristikirkkoon on entisellään. Liedon kirkon pihaan ajetaan Hämeentien suunnasta. Kuten aiemminkin, Liedossa Kirkkotie on suljettu tapahtuman ajan Hyvättyläntien ja Karjatien välisen alueen osalta.  Hämeentien varrelta voi siis tänäkin vuonna tähytä kirkkoon saapuvia moottoripyöriä. Vaikka yhteinen ristikulkue jääkin pois, voi olettaa, että monet motoristit saapuvat yhdessä, omina ryhminään tapahtumaan – aivan kuten aiemmin ennakkokokoontumisiin. 


 Musiikki ”Popkanteletar” Ida Elinalta 
– saarnaajana Motoristikirkon isähahmo Erkki Marttinen


Motoristikirkon musiikista tänä keväänä vastaa Ida Elina kanteleineen. ”Popkantelettareksi” luonnehdittu Ida Elina on laulaja-lauluntekijä ja YouTube-ilmiö. Suomessa ja maailmalla ahkerasti keikkaileva Ida Elina on saanut klassisen musiikin koulutuksen. Oman pop-kanteleensoittotyylinsä hän on luonut YouTube-kitaristien innoittamana ja Ida Elinan tekemät pop-coverit ovat mullistaneet kantelemusiikin.

Messussa saarnaa rovasti Erkki Marttinen. Monille hän piirtyy mieleen Liedon Motoristikirkon isähahmona, sillä juuri hänen ideoimanaan Motoristikirkko vuonna 1981 tuotiin Lietoon, ja sittemmin ympäri Suomea, keskieurooppalaisen esikuvan mukaan. Siitä lähtien on Motoristikirkko kiinnittynyt sekä motoristeille että lietolaisille rakkaaksi hengelliseksi kevätperinteeksi. Vain vuonna 1992 jäi tapahtuma Liedossa välistä ja Motoristikirkkoon kurvattiin Poriin. 

Motoristikirkko Liedossa lauantaina 9.5. 2020 klo 15.