Uutislistaukseen

Lahja lapselle -keräyksellä toteutettiin 122 toivetta

Diakoniatyön Lahja lapselle -keräyksen täytti tänä vuonna Liedossa 122 lahjatoivetta. Kaikkiaan keräyksen kautta apua välittyi 56 lietolaiselle lapsiperheelle.

 

Yksityisten lahjoittajien lisäksi lahjoituksia tekivät lietolaiset yritykset, harrasteryhmät ja työporukat.  Lahja lapselle -keräyksestä vastannut diakoni Tamara Partanen kertoo lahjoittajia kaikkiaan ollen enemmän kuin lahjoja, ehkä noin 140. Osa kalliimmista, 40 euron lahjakorttilahjoista muodostui kahden eri lahjoittajan yhteisestä lahjoituksesta. Toisaalta osa lahjoittajista ilmoittautui useamman lahjan lahjoittajaksi tai työporukan lahjakolehdilla saatiin hankittua kaksi tai kolmekin lahjaa.

Tänä vuonna keräys toteutettiin aiempiin vuosiin verrattuna hieman varhennetusti. Joulukuun puoleen väliin mennessä lahjat olivat jo perheissä. Kohdeperheiden valintaperusteena oli diakonian asiakkuus vuoden sisällä.

– Osalle lahjoittajista saattoi tulla yllätyksenä tiivistetty aikataulu, mutta diakoniatyön kokonaisuutta ajateltaessa Lahja lapselle on vain yksi jouluinen avustusmuoto, pohtii Tamara Partanen ja muistuttaa siitä, että diakonian taloudellinen avustaminen toteutuu myös joulun aikaan.

 

– Taloudelliset vaikeudet eivät riipu juhlapyhistä – keskustelutukea, neuvontaa ja taloudellista tukea tarvitaan ympäri vuoden. Diakoniatyö tukee ja kulkee rinnalla. Oikeastaan joulun aika korostaa monesti sitä, jos taloudessa on tiukkaa. Siksi seurakunnan tehtävä toivon tuojana on tässä ajassa erityisen tärkeä.

On lämpimän kiitoksen aika. Lahjaa lapselle ei olisi ilman lahjoittajia. Myös vaivannäöstä ja ahkerasta kipittämisestä kiitos: osaa lahjoista etsittiin ja metsästettiin kovastikin, kuljettiin ja kuljetettiin, lähempänä ja kauempana.  Siis kiitos. Näin saapuu joulu jokaiselle, lapselle ja aikuiselle.    

 

22.12.2017 14.56