Päiväkerhot

 

 3—5-vuotiaiden kerhot kaudella 2019—2020

Musamuksut sukeltavat monipuolisesti musiikin maailmaan laulun, leikin ja ja liikkeen avulla. Lapset pääsevät tutustumaan erilaisiin soittimiin ja musiikkityyleihin. Musamuksut kokoontuvat Liedon keskustassa keskiviikkoisin klo 9–12 sekä torstaisin klo 12–15.


Pajulinnut touhuavat paljon ulkona. Lapset tutustuvat luontoon; sen kasveihin ja eläimiin eri vuodenaikoina. Ekologiset arvot ja luonnon kunnioitus tulevat tutuiksi. Pajulinnut kerhoilevat Littoisissa, jossa Tammikallion seurakuntakodin läheltä löytyy metsää luonnonsuojelualue sekä Littoisten järvi.  Pajulinnut kokoontuvat maanantaisin klo 12–15. 


Monipuolista ja virikkeellistä kerhotoimintaa tarjoavat myös Ketunpoikaset, jotka kokontuvat Ilmaristen Ketunkololla maanantaisin klo 12.30–15.30 sekä Koskikarat, joiden kerho on Liedon Aseman seurakuntakodissa tiistaisin klo 12.30–15.30.


Yleistä päiväkerhosta   

Päiväkerhossa jokainen lapsi kohdataan sekä ainutlaatuisena yksilönä että ryhmän jäsenenä. Päiväkerhossa varhaiskasvatuksen ammattilaiset ovat lapsen kasvun ja oppimisen tukena. Yhdessä opitaan kädentaitoja, koetaan musiikin iloa, vieraillaan tarinoiden ja kertomusten maailmassa, rohkaistaan luovuuteen ja itsensä ilmaisuun sekä vahvistetaan hyvän itsetunnon kehittymistä.   

Päiväkerho on sosiaalisten taitojen ja itsenäisen olemisen tärkeä harjoittelupaikka. Yhdessä opitaan muun muassa ryhmässä toimimisen pelisääntöjä, toisten huomioonottamista, ohjeiden noudattamista. Päiväkerhossa saadaan moninaisia valmiuksia eskari- ja koulutielle. Sieltä löytyy kavereita ja siellä saa kasvaa yhdessä toisten lasten sekä tuttujen ja turvallisten aikuisten kanssa. 

Seurakunnan päiväkerhot pyrkivät tukemaan lasten ja kotien hengellisen elämän toteutumista osana arkea, edistämään perheiden hyvinvointia ja toimimaan vanhempien kasvatuskumppaneina.  

 Seurakunnan päiväkerhot ovat maksuttomia ja kaikki lastenohjaajamme ovat koulutettuja varhaiskasvatuksen ammattilaisia. Päiväkerhoja on eri puolilla kuntaa.

Päiväkerhopaikkoja voit aina kysyä myös kesken kerhokauden: 

 Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä.


Kokoontumispaikat

 

Musamuksut: Mestarintupa (Hyvättyläntie 19).  


Ketunpojat: Ilmaristen Ketunkolo (Pahkalaukkaantie 1).  


Koskikarat: Aseman seurakuntakoti (Elotie 26).


Pajulinnut: Tammikallion seurakuntakoti (Tammikallio 3 g, Littoinen)


Lisätietoja voi kysyä vastaavalta lastenohjaajalta Päivi Linnasaari-Liimataiselta, p. 050 346 6060, paivi.linnasaari@evl.fi 

Lisätietoja antavat myös kunkin kerhopisteen ohjaajat. Lastenohjaajien yhteystiedot löydät täältä.   

 

Facebookissa: Liedon seurakunnan lastenohjaajat,  Liedon seurakunnan perhekerho
Tarvasjoen kappeliseurakunnan perhekerho