Päiväkerhot

Syksyllä 2019 alkaa jälleen uusi kerhokausi. Uutena aloittavat musiikkipainotteinen Musamuksut Liedon keskustassa sekä luontopainotteinen Pajulinnut Littoisissa. Lisäksi päiväkerhot alkavat muissakin kerhopisteissä: Ilmarisissa aloittavat Ketunpojat, Tarvasjoella Kissantassut ja Asemalla Koskikarat. Seurakunnan päiväkerhot ovat maksuttomia, ja kaikki lastenohjaajamme ovat koulutettuja varhaiskasvatuksen ammattilaisia. Kerhot alkavat syksyllä viikolla 34 ja kerhokirje tarkempine tietoineen lähetetään ilmoittautuneille kesäkuussa, juhannukseen mennessä. Alta löydät lisätietoa ja Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä.


Erityispainotteiset kerhomme kautena 2019—2020

Musamuksut sukeltavat monipuolisesti musiikin maailmaan laulun, leikin ja ja liikkeen avulla. Lapset pääsevät tutustumaan erilaisiin soittimiin ja musiikkityyleihin.  Ikäryhmä on 3—5-vuotiaat. 


Pajulinnut touhuavat paljon ulkona. Lapset tutustuvat luontoon; sen kasveihin ja eläimiin eri vuodenaikoina. Ekologiset arvot ja luonnon kunnioitus tulevat tutuiksi. Pajulinnut kerhoilevat Littoisissa, jossa Tammikallion seurakuntakodin läheltä löytyy metsää luonnonsuojelualue sekä Littoisten järvi.  Ikäryhmä on 3—5-vuotiaat.


Muut päiväkerhoryhmät 2019—2020

Muut ryhmämme, Ketunpoikaset, Kissantassut ja Koskikarat, tarjoavat monipuolista ja virikkeellistä kerhotoimintaa Ilmarisissa, Tarvasjoella ja Liedon asemalla.   Kolmevuotiaiden kerho kokoontuu kerran viikossa ja 4—5-vuotiaiden kahdesti. 


Yleistä päiväkerhosta   

Päiväkerhossa jokainen lapsi kohdataan sekä ainutlaatuisena yksilönä että ryhmän jäsenenä. Päiväkerhossa varhaiskasvatuksen ammattilaiset ovat lapsen kasvun ja oppimisen tukena. Yhdessä opitaan kädentaitoja, koetaan musiikin iloa, vieraillaan tarinoiden ja kertomusten maailmassa, rohkaistaan luovuuteen ja itsensä ilmaisuun sekä vahvistetaan hyvän itsetunnon kehittymistä.   

Päiväkerho on sosiaalisten taitojen ja itsenäisen olemisen tärkeä harjoittelupaikka. Yhdessä opitaan muun muassa ryhmässä toimimisen pelisääntöjä, toisten huomioonottamista, ohjeiden noudattamista. Päiväkerhossa saadaan moninaisia valmiuksia eskari- ja koulutielle. Sieltä löytyy kavereita ja siellä saa kasvaa yhdessä toisten lasten sekä tuttujen ja turvallisten aikuisten kanssa. 

Seurakunnan päiväkerhot pyrkivät tukemaan lasten ja kotien hengellisen elämän toteutumista osana arkea, edistämään perheiden hyvinvointia ja toimimaan vanhempien kasvatuskumppaneina.  

Liedon seurakunta järjestää maksuttomia päiväkerhoja 3—5-vuotiaille lapsille eri puolilla kuntaa.


Kokoontumispaikat

 

Musamuksut: Liedon keskustan kerhohuoneisto (Hyvättyläntie 6).  


Ketunpojat: Ilmaristen Ketunkolo (Pahkalaukkaantie 1).  


Kissantassut: Tarvasjoen seurakuntatalo (Kyröntie 1).


Koskikarat: Aseman seurakuntakoti (Elotie 26).


Pajulinnut: Tammikallion seurakuntakoti (Tammikallio 3 g, Littoinen)


Lisätietoja voi kysyä vastaavalta lastenohjaajalta Päivi Linnasaari-Liimataiselta, p. 050 346 6060, paivi.linnasaari@evl.fi 

Lisätietoja antavat myös kunkin kerhopisteen ohjaajat. Lastenohjaajien yhteystiedot löydät täältä.   

 

Facebookissa: Liedon seurakunnan lastenohjaajat,  Liedon seurakunnan perhekerho
Tarvasjoen kappeliseurakunnan perhekerho