Uutislistaukseen

Auran pappila myyntiin ensi vuoden alussa

Auran pappila menee myyntiin vuoden 2023 alussa. Kirkkoneuvosto päätti myynnin aikataulusta kokouksessaan 10.2.2022. Periaatepäätös Auran pappilasta luopumisesta on tehty jo aiemmin, Liedon seurakunnan talous- ja toimintasuunnitelmassa. 

Auran pappila on tullut Liedon seurakunnan omistukseen seurakuntien yhdistymisen myötä. Tilaan kuuluu päärakennus, piharakennus, autotalli, vanha vilja-aitta sekä 4,37 hehtaaria peltoa. Pappila- ja piharakennus ja pelto ovat tällä hetkellä vuokralla. 

Auran pappilan myyntirahat on suunniteltu käytettävän osana Auran kirkon remontin rahoitusta. Kiinteistön myynnistä investointien rahoittamiseksi on keskusteltu jo Auran seurakunnan aikana, ja seurakuntaliitoksen vastineessa 14.4.2020 Auran seurakunta totesi, että Auran pappila voidaan myydä talouden tasapainottamiseksi.

Seurakunnalle kiinteistö on taloudellinen rasite. Viime keväänä tehdyssä kiinteistökatselmuksessa on todettu muun muassa jätevesijärjestelmän puutteellisuus ja lisäksi tiedossa olevia korjaustarpeita ovat lämmitysjärjestelmän uusiminen, kosteiden tilojen ja sähköjen peruskorjaus. 

2022-02-28 14:59:00.0