Uutislistaukseen

Peruskorjattu Auran kirkko käyttöön – piispa Mari Leppänen toimittaa juhlamessun

Auran kirkko maaseutumainen peltomaisema taustalla ja ilmakuvassa näkyvissä myös kirkon hautausmaa.

kuva: Antti Partanen

Liedon seurakunnassa vietetään jälleen kirkonkorjauksen juhlaa, nyt Auran kirkkoalueella. Tulevana sunnuntaina  piispa Mari Leppänen toimittaa Auran kirkon uudelleen käyttöönoton juhlamessun. Messuavustajien runsaassa joukossa mukana on muun muassa Auran kunnanjohtaja Terhi Källi.

Auran kirkon peruskorjausta esitellään messun jälkeen ja kirkko on sunnuntaina avoinna tutustumista varten aina kello 16:een. Samalla voi kuulla ja kysyä Liedon seurakunnan toiminnasta Aurassa ja muillakin kirkkoalueilla. 

Juhlan kunniaksi on myös messun jälkeen kirkkopihalla tarjolla lohisoppaa ja kahvit. Maksuttomat bussikyydit aamun juhlajumalanpalvelukseen on seurakunnan alueella järjestetty sekä Liedon kirkolta että Auran seurakuntatalolta. 

Vuoden alusta kesään remontissa ollut Auran kirkko on ollut käytössä jo heinäkuusta. Taloteknisten uudistusten lisäksi keskeistä peruskorjauksessa on ollut saavutettavuuden parantaminen. Kirkkoon on tehty muun muassa esteetön wc. 

Kirkkosalissa remontti näkyy etenkin etuosan penkkirivistöjen poistolla. Näin on vapautunut tilaa, helpottunut kulku alttarille ja avautunut uusia käyttömahdollisuuksia.

Seurakuntaliitostaustasta johtuen Liedon seurakunta sai Auran kirkon peruskorjaushankkeeseen Kirkkohallitukselta merkittävän avustuksen. Auran seurakunta yhdistyi Liedon seurakuntaan vuoden 2021 alussa. 

Auran kirkon uudelleen käyttöönoton juhlamessu su 27.8. 2023 klo 10.

23.8.2023 08.38