Uutislistaukseen

Kirkon keskusteluavun päivystäjiä koulutetaan Liedossa

Kädessä lappu jossa lukee toivoa. Ylhäällä teksti päivystäjänä voit auttaa ja alla Kirkon keskusteluavun te...

Tänä syksynä voi Liedossa osallistua Kirkon keskusteluavun peruskoulutukseen. Koulutusta pidetään viitenä tiistai-iltana 5.9. alkaen Liedon seurakuntatalolla. 

Koulutukseen on valintahaastattelu, jota varten päivystäjän tehtävistä kiinnostuneen tulee olla yhteydessä joko Kirkon keskusteluavun toiminnanjohtajaan Riitta Räisäseen (p. 040 341 7245, riitta.raisanen@evl.fi) tai Liedon seurakunnan diakoniatyöntekijään Anneli Roozbehaniin (p. 040 821 1315, anneli.roozbehan@evl.fi). Haastatteluun tulisi ilmoittautua 23.8. mennessä. 

Kirkon keskusteluavun päivystäjät toimivat kuuntelijoina ja keskustelukumppaneina verkossa ja puhelimisessa apua tarvitseville. Kirkon keskusteluavun päivystäjä on lähimmäinen, joka ottaa toisen vakavasti, kuuntelee, koettaa ymmärtää yhteydenottajaa ja suhtautuu avoimesti erilaisiin keskustelunaiheisiin.

Keskustelut ovat luottamuksellisia ja ne käydään nimettöminä sekä asiakkaan että päivystäjän osalta. Vapaaehtoisten päivystäjien lisäksi työssä on seurakunnan työntekijöitä. Kirkon keskusteluavun historia on pitkä; sen Palveleva puhelin on toiminut yhtäjaksoisesti vuodesta 1964 alkaen ja se on Suomen vanhin auttava puhelin. 

Kirkon keskusteluapua saa suomeksi ja ruotsiksi. 

Kirkon keskusteluapu - evl.fi
Kyrkans samtalstjänst - evl.fi

4.8.2023 11.16