Uutislistaukseen

Äänestysprosentti ylittää 20

Alustavien laskelmien mukaan seurakuntavaalien äänestysprosentti näyttäisi Liedon seurakunnassa kipuavan niukasti yli 20:n.

Vertailussa viime vaaleihin se tarkoittaisi pientä laskua. Vuoden 2018 seurakuntavaalien äänestysprosentti oli 20,4. Tätä edeltäneisiin vaaleihin verrattuna äänestysprosentti on edelleen kuitenkin korkeampi, mikäli 20 prosentin rajapyykki jälleen rikkoutuu.  Vuonna 2014 seurakuntavaalien äänestysprosentti oli 18,7, vuonna 2010 se oli 18,2 ja 2006 vaaleissa 16,4. Näiden vaalivuosien aikana on Liedon seurakunta myös liitosten myötä laajentunut. Vuoden 2018 vaaleissa mukana oli ensi kertaa entinen Tarvasjoen seurakunnan alue, ja tämän syksyn vaaleissa Liedon seurakuntaan kuuluu lisäksi myös entinen Auran seurakunta. 

Vaalilupaus nuorten hyväksi pitää

Liedon seurakunta julisti ennen varsinaista vaalipäivää vaalikannustimena lupauksen kustantaa yläkouluikäisille nuorille keskusteluapua alueensa kouluihin, mikäli äänestysprosentti saadaan nousuun. 

Tarkoitus oli motivoida seurakuntalaisia vaaliuurnille myönteisellä vaalihaasteella


– Onnistuimme tekemään yhdessä taas hyvää. Vaalilupaus nuorten keskusteluavusta pitää. 
Käytännön järjestelyihin palataan pikimmiten sekä Liedon että Auran sivistyspalvelujen kanssa, lupaa kirkkoherra Risto Leppänen.  

Vaalilupauksessa oli myös kakkoskohta, jossa palkkiona äänestysprosentin noususta luvattiin sähköautoille latauspisteitä kirkkojen yhteyteen. 


– Tämän toteutusaikataulua arvioidaan, kun äänestysprosentin desimaalit tarkentuvat, Leppänen virnistää.
 

20.11.2022 22.45