Uutislistaukseen

Leipähuone siunataan - äänestäjille jaossa leipää

Liedon kirkko ja leipähuone_WEB.png

Tiistaina 8.11. 2022 siunataan Leipähuone, Liedon kirkon noin 40 neliön laajennusosa, joka ulkopinnaltaan on kuparinen ja hahmoltaan mukailee vanhaa sakastia. Leipähuoneen siunaamisessa kuullaan Liedon kirkon virsi, jonka on sanoittanut Pekka Huokuna ja säveltänyt Jukka Helin.

Liedon kirkon peruskorjaus täydentyy, kun uudisosa Leipähuone saadaan käyttöön. Leipähuoneen siunaamisen tiistaina 8.11. klo 12 toimittavat kirkkoherra Risto Leppänen ja kanttori Tomi Satomaa mukana Liedon kirkon peruskorjaustoimikunnan jäseniä. Juhlassa myös lauletaan Liedon kirkolle tehty virsi. Sen on sanoittanut kirkkoneuvos Pekka Huokuna ja säveltänyt Jukka Helin.    

Siunaamista voi seurata myös kirkkosalin puolelta näyttöruuduilta sekä striiminä Liedon seurakunnan Youtube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Siunaamisen jälkeen on kirkossa tarjolla juhlakahvit ja Leipähuone avoinna tutustumista varten. 

Seurakuntavaalisyksynä valmistuvan Leipähuoneen ovet avautuvat ennakkoäänestysviikon alkaessa. Pienen keittiön ja arjen työtilan kirkon yhteyteen tuova Leipähuone nivoo yhteen arkea ja juhlaa. Leipähuoneen siunaamisen aluksi otetaan uunista ulos vasta paistetut leivät. Seurakuntavaalien äänestäjille sieltä jaetaan lahjaksi ruisleipää – arkista, tavallista, taivaallista elämän leipää. Avajaistiistaina tämän matkaevään saa 200 ensimmäistä Liedon kirkossa äänestävää, muina ennakkoäänestyspäivinä 50.  Varsinaisena vaalipäivänä 20.11. ruisleipiä lahjoitetaan 500 äänestäjälle.   

2022-11-03 15:00:00.0