Uutislistaukseen

Lempa ja Satomaa konsertoivat piano-urku-duona  

Tomi Satomaan ja Tuuli Lempan kuvat vierekkäin.

Tomi Satomaan ja Tuuli Lempan urku-piano-duo soittaa suomalaista musiikkia kolmelta eri vuosisadalta. Kuvat: Vili Soininen / Apai Oy, Jenny Toivanen

Liedon kirkossa kuullaan harvinainen pianon ja urkujen duo, kun Liedon seurakunnan kanttori, urkuri Tomi Satomaa ja lietolainen pianisti Tuuli Lempa esiintyvät yhteiskonsertissa.  

Kesän aikana tämä taidokas konserttikokonaisuus on kuultu festivaaleilla Turussa ja Helsingissä, ja syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina on vuorossa Lieto.  

Kuulijat saavat nauttia kolmen eri vuosisadan suomalaisesta musiikista. Uusinta kuultavaa ovat teokset, jotka Lempa ja Satomaa ovat tilanneet Olli Kortekankaalta ja Ulf Långbackalta. Perinteisempää antia ovat muun muassa Oskar Merikannon ja Selim Palmgrenin sävellykset.  

Tilausteosten tekijöistä Långbacka on turkulainen monipuolinen muusikko, erittäin mielenkiintoista ja monipuolista musiikkia tuottava säveltäjä. Hänen teoksensa on upeasti tunnelmia maalaileva. Kortekangas kuuluu Suomen eturivin säveltäjiin ja on tullut laajasti tunnetuksi ympäri maailmaa esimerkiksi oopperoistaan ja vokaaliteoksistaan. Kortekangas myös on Liedon konsertissa paikan päällä ja hänen kanssaan on mahdollista keskustella konsertin jälkeen.    

Lempan ja Satomaan konsertti päättää Liedon kesämusiikki -konserttisarjan. 
 

Liedon kesämusiikkia sunnuntaina 4.9. klo 19 Liedon kirkossa: Tomi Satomaa, virtuaaliurut, ja Tuuli Lempa, piano.  
Vapaa pääsy, ohjelmamaksu 5 e.  

28.8.2022 19.31