Pappila

Hyvättyläntie 17, 21420 Lieto

Pappila

Liedon pappila ja sen kaunis pihamiljöö tarjoaa idylliset puitteet pienemmille perhejuhlille, kuten kastejuhlaan, pieneen muistotilaisuuteen tai vaikkapa vihkimiseen. Käytössä on kolme erikokoista tilaa,  joiden välissä on pariovet, sekä keittö. Pappila vuokrataan aina kokonaisuutena.

Sisään vie invaluiska, mutta esteetön liikkuminen pyörätuolilla tai rollaattorilla ei pappilassa ole mahdollista.

Pappilan kuten muiden vuokrattavien tilojen vuokrahinnat ovat Tilavuokrat ja tilavaraukset -sivulla.

Liedon pappilan nykyinen päärakennus on tehty vuosina 1859—1862 Turun kaupunginarkkitehti P. J. Gylichin piirustusten mukaan, ja se on perusratkaisuiltaan tuolloin suositun virkataloarkkitehtuurin mukainen. Vuonna 1893 pappilan Nuolemon puoleista päätyä vielä jatkettiin seitsemän metrin verran.

Ensimmäinen Liedon pappilassa asunut kirkkoherra oli Carl Fredrik Ramberg. Käytöstä virka-asuntona luovuttiin syksyllä 1991 vuonna.

Pappila on aiemmin toiminut myös kirkoherranvirastona, seurakunnan kirkonkirjojen arkistona, toimistotiloina.

Liedon keskustan ytimessä,osoitteessa Hyvättyläntie 6.

Hyvättyläntie 17, 21420 Lieto

Seniorsinkut pappilassa

Tervetuloa keskustelemaan yhdessä.

Hyvättyläntie 17, 21420 Lieto

Pappilan kirjallisuuspiiri

Tällä kertaa keskustellaan Tuomo Peltolan Insinöörivaelluksesta.Liity seuraan- kirjailija itsekin on mukana!