Uutislistaukseen

Seurakunta antaa Ukraina-apua järjestöjen kautta – materiaaliapua ei toistaiseksi kerätä

Taaperoikäinen lapsi seisoo vierellään kyykistynyt äiti.

Ukranalaisäiti ja -lapsi Unkarin rajalla, jota kautta ihmiset ovat paenneet virtanaan Venäjän hyökättyä Unkariin. kuva: Danieal Fekete/HIA

Liedon seurakunta ei tällä hetkellä ota vastaan vaate- ja tarvikelahjoituksia välitettäväksi Ukrainan sodan uhreille. Mikäli näille lahjoituksille tulee myöhemmin tarvetta Liedossa, siitä viestitään seurakunnan verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Nykytilanteessa seurakunta ei välitä materiaaliapua, vaan toimii itsekin avustusjärjestöjen kautta ja niiden toiveiden mukaisesti. 

Tarve rahalahjoituksille on selkeä. Mikäli tähän toiveeseen voi vastata, lahjoituksen voi tehdä esimerkiksi Kirkon Ulkomaanavun Ukraina-hätäapukeräyksen monin eri tavoin, tekstiviestinä, MobilePaylla, tilisiirtona.
Ohjeet Kirkon Ulkomaanavun Ukraina-hätäapukeräykseen

Kirkollisista avustusjärjestöistä myös Suomen Lähetysseuralla on keräys humanitäärisen avun antamiseen Ukrainaan. Ohjeet nettilahjoituksen tekemiseen Suomen Lähetysseuran kautta

Käteisavustuksen Kirkon Ulkomaanavun hätäavun keräyslippaaseen voi tällä hetkellä antaa Liedon kirkossa ja kirkkoherranvirastossa. Liedon kirkko on avoinna ma-to klo 10-18, pe-su kirkkotilaisuuksien yhteydessä. Kirkkoherranvirasto on auki Mestarintuvassa arkisin klo 9-13 (Hyvättyläntie 19.)

Katukuvaan Liedon seurakunnan aluellaa kyllä Kirkon Ulkomaanavun lippaatkin vielä tulevat, mutta lipaskeräyksiä pyritään totetuttamaan muiden avustustahojen kanssa vuorotellen. 

2022-03-03 16:10:00.0