Uutislistaukseen

Löyhentyneet rajoitukset sallivat seurakuntaelämän avautumisen

Sumeataustainen kuva jumalanpalveluksesta Liedon kirkossa.

Helmikuun alusta seurakunnan viikkotoimintaa eivät estä koronarajoitukset. Lounais-Suomen Aluehallintoviraston ja Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin 28.1.2022 tekemien linjausten mukaisesti seurakunta voi alkaa toimintansa 1.2. enää pienin rajoittein. Uudet ohjeet ovat voimassa 15.2.2022 asti.

Nyt myös avointen, ei ilmoittautumista vaativien ryhmien kokoontuminen on mahdollista samoin periaattein kuin jumalanpalvelusten, kirkollisten toimitusten ja muiden erilaisten yleisötilaisuuksien toteuttaminen. Näissä rajataan enää vain osallistujamäärää, siten että sisätiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin ja toimintoihin voi osallistua enintään puolet tilan enimmäisosallistujamäärästä. Liedon seurakunnan kirkoissa nämä ovat Liedossa 200, Littoissa 90, Tarvasjoella 300 ja Aurassa 225 henkilöä. 

Sisätilojen osallistujamäärärajoituksia ei voi kiertää koronapassilla. Ulkotiloissa ei osallistujarajoituksia ole. 
Seurakuntatalojen ja -kotien tilojen enimmäismääristä tiedot voi tarpeen mukaan tarkistaa kirkkoherranvirastosta ja tiloissa työskenteleviltä työntekijöiltä. Esimerkiksi muistotilaisuudet ovat yksityistilaisuuksia eikä niitä siten koske tiloihin sidoksissa olevat enimmäisosallistujamäärät, vaikka ne pidettäisiinkin seurakunnan tiloissa. 

Ohjeistukset eivät enää myöskään rajoita työntekijöiden osallistumista erilaisiin perhejuhliin, kuten kastekahveille, muistotilaisuuteen tai vaikkapa syntymäpäiville.  

Aiemmin viikkotoimintaan kokoontuminen oli mahdollista vain korkeintaan kymmenen vakio-osallistujan ryhmille sekä tietyille diakonian erityisryhmille. Jo aiemmin rajoitusten ulkopuolella oli myös vuonna 2005 sekä sen jälkeen syntyneiden toiminta, kuten siis esimerkiksi päiväkerhot ja alakoululaisten kerhot, toiminta-illat ja lapsikuoro.    

Verkkosivujen tapahtumatiedot päivittyvät vähitellen. Ajantasaiset tiedot voi tarkistaa myös ryhmien ohjaajilta tai kirkkoherranvirastosta.  

Edelleen seurakunta suosittaa vahvasti maskin käyttöä, hyvän käsihygienian ja turvaetäisyyksien noudattamista sekä tietysti jäämistä kotiin, mikäli on koronan oireita. Tilaisuuksiin ja toimintoihin osallistujien toivotaan itse varautuvan maskein, mutta hätävarana on toimitiloissa kyllä maskeja saatavissa.

Jumalanpalveluksiin höllentyneet rajoitukset tuovat sen verran muutosta, että korona-ajan lyhennetyn messukaavan sijasta palataan tavanomaiseen eikä virsien laulamista enää rajoiteta.  

Kirkkoherranviraston palveluissa kannattaa edelleen suosia asiointia puhelimitse tai sähköpostitse, mikäli mahdollista. Virasto palvelee arkisin klo 9-13. Paikan päällä asiointi on kuitenkin mahdollista, kuten on ollut lähes poikkeuksetta koko korona-ajan. Kirkkoherranviraston yhteystiedot verkkosivuilla

2022-01-31 17:50:00.0