Uutislistaukseen

Käsi valelee vettä kastevettä sylissä olevan vauvan päähän. Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Kirkollisissa toimituksissa ja jumalanpalveluksissa yhä tilakohtaiset rajoitukset — pienryhmissä varovaisia avauksia

14.1.2022 21.54

Koronatilanteessa terveysturvallisen osallistumisen takaamiseksi sekä suurien tartuntaryppäiden synnyn estämiseksi noudatetaan Liedon seurakunnassa 30.1.2022 asti seuraavia käytäntöjä: 

Jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa ja hartauksissa voidaan käyttää viidesosa tilan kokonaiskapasiteetista. Enin väkimäärä on Liedon kirkossa 80, Tarvasjoen kirkossa 120, Auran kirkossa 90 ja Littoisten kirkossa 40. 

Samaa viidesosan periaatetta noudatetaan pääsääntöisesti myös seurakunnan muissa tiloissa tapahtuvissa kaste- ja muistotilaisuuksissa. Edelleen kasteita toimitetaan myös kodeissa.

Jumalanpalveluksissa on rajattu yhdessä laulamisen määrää eivätkä kuorot esiinny. Ehtoollista jaettaessa noudatetaan tarkkoja hygieniakäytäntöjä.  

Jumalanpalveluksiin voi osallistua myös verkon välityksellä. Liedon kirkon jumalanpalvelukset striimataan YouTube-kanavalla Liedon seurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
ja Tarvasjoen kirkosta YouTube-kanavalla Seurakunta TarvasjoellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.  
 

Pienryhmissä varovaisia avauksia

Säännöllisisten pienryhmien ja -piirien on mahdollista kokoontua tietyin rajoituksin ja edellytyksin; esimerkiksi osallistujamäärä on näissä rajattu alle 10:een.  Kaikille avoimet ryhmät tulkitaan yleisötilaisuuksiksi, eikä niiden kokoontuminen ole mahdollista. 

Tilaisuuksiin osallistumista suositellaan vain koronarokotettuna ja -oireettomana. Vahvana suosituksena on maskin käyttö ja hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Mikäli oma maski unohtui, seurakunnan toimitiloissa on niitä saatavilla. 

Vuonna 2003 syntyneet ja sitä nuoremmat ovat rajoitusten ulkopuolella. Siten esimerkiksi päiväkerhot, alakoululaisten kerhot ja rippikoulut pidetään.

Kuorotoiminta on edelleen tauolla. 

Ryhmien ohjaajilta on hyvä tarkistaa, mikä on toimintamalli ja toteutustapa nyt vallitsevien rajoitusten aikana.
Verkkosivujemme tapahtumatiedot ovat vasta päivitystyön alla.  

 

Työntekijät tavattavissa, kirkkoherranvirasto palvelee

Tammikuun lopun koronarajoitukset eivät tuo muutoksia seurakunnan työntekijöiden tavoitettavuuteen tai kirkkoherranviraston palveluihin. Työntekijä ovat tavoitettavissa sekä tavattavissa, ja kirkkoherranvirasto palvelee arkisin klo 9—13, suosituksena puhelin- tai sähköpostiasiointi. Yhteystiedot verkkosivuilla.  

Uutisistamme voit lukea myös, kuinka Liedon kirkko avaa ovensa korona-arjessa. 

 

Toimintamallit perustuvat Lounais-Suomen aluehallintoviraston 14.1.2022 antamiin määräyksiin ja Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin seurakunnille antamiin ohjeistuksiin.

Lisätietoja:
kirkkoherra Risto Leppänen, p. 050 326 9001, risto.leppanen@evl.fi