Uutislistaukseen

Korona vaikuttaa seurakunnan tilaisuuksiin

30.12.2021 16.23

Kiristynyt koronatilanne ja sen johdosta annetut uudet viranomaisohjeistukset eivät sulje ovia kirkkoihin. 

Seurakunnan kirkkotilaisuudet pyritään pahentuneessa koronatilanteessakin toteuttamaan mahdollisimman terveysturvallisesti. Tätä vasten noudatetaan Liedon seurakunnassa 16.1.2022 asti seuraavia käytäntöjä:   

  • Suosittelemme tilaisuuksiin tuloa vain koronarokotettuna ja -oireettomana. Koronapassi ei jumalanpalveluksissa, hartauksissa tai kirkollisissa toimituksissa ole käytössä.
  • Vahvana suosituksena on maskin käyttö ja hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Mikäli oma maski unohtui, kirkoissa on niitä saatavilla.  
  • Verkossa joulunajan jumalanpalvelukset Liedon kirkosta YouTube-kanavalla Liedon seurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
    ja Tarvasjoen kirkosta YouTube-kanavalla Seurakunta TarvasjoellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.  
  • Jumalanpalveluksissa on rajattu yhdessä laulamisen määrää eivätkä kuorot esiinny. Ehtoollista jaettaessa noudatetaan tarkkoja hygieniakäytäntöjä.  
  • Turvaetäisyyksien varmistamiseksi jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa ja hartauksissa on käytössä viidesosa tilan kokonaiskapasiteetista. Enin väkimäärä on Liedon kirkossa 80, Tarvasjoen kirkossa 120, Auran kirkossa 90 ja Littoisten kirkossa 40. Muiden tilojen väkimäärärajoituksista saa tietoa kirkkoherranvirastosta.
  • Monet viikottaiset ryhmät ovat tauolla 16.1.2022 asti. Tarkemmat tiedot ryhmien vetäjiltä tai seurakunnan tapahtumatiedoista.
  • Ajantasaiset joulunajan tapahtumatiedot löytyvät Joulu-sivulta.  

Linjaukset perustuvat Lounais-Suomen aluehallintoviraston 29.12. 2021 tekemiin päätöksiin sekä Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin seurakunnille antamiin ohjeistuksiin