Uutislistaukseen

Liedon kirkon alttari ja siinä neljä kynttilää ja ehtoollisvälineet.

Joulukirkkoihin ovet auki kiristyneestä koronatilanteesta huolimatta

22.12.2021 15.10

Kiristynyt koronatilanne ja sen johdosta annetut uudet viranomaisohjeistukset eivät sulje ovia joulukirkkoihin. 

Seurakunnan kirkkotilaisuudet pyritään pahentuneessa koronatilanteessakin toteuttamaan mahdollisimman terveysturvallisesti. Tätä vasten noudatetaan Liedon seurakunnassa 9.1.2022 asti seuraavia käytäntöjä:   

  •  Suosittelemme tilaisuuksiin tuloa vain koronarokotettuna ja -oireettomana. Koronapassi ei jumalanpalveluksissa, hartauksissa tai kirkollisissa toimituksissa ole käytössä.
  • Vahvana suosituksena on maskin käyttö ja hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen. Mikäli oma maski unohtui, kirkoissa on niitä saatavilla.  
  • Verkossa joulunajan jumalanpalvelukset Liedon kirkosta YouTube-kanavalla Liedon seurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä
    ja Tarvasjoen kirkosta YouTube-kanavalla Seurakunta TarvasjoellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.  
  • Jumalanpalveluksissa on rajattu yhdessä laulamisen määrää eivätkä kuorot esiinny. Ehtoollista jaettaessa noudatetaan tarkkoja hygieniakäytäntöjä.  
  • Turvaetäisyyksien varmistamiseksi jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa ja hartauksissa on käytössä kolmasosa tilan kokonaiskapasiteetista. Enin väkimäärä on Liedon kirkossa 120, Tarvasjoen kirkossa 200, Auran kirkossa 150 ja Littoisten kirkossa 60. Muiden tilojen väkimäärärajoituksista saa tietoa kirkkoherranvirastosta.
  • Ajantasaiset joulunajan tapahtumatiedot löytyvät Joulu-sivulta.  
     

Linjaukset perustuvat Lounais-Suomen aluehallintoviraston 21.12. 2021 tekemiin päätöksiin sekä Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin seurakunnille antamiin ohjeistuksiin