Uutislistaukseen

Mucica Vocale kuoro Littoisten tehtaan edustalla. Gloriassa esiintyy kamarikuoro Musica Vocale. Kuva: Antti Partanen / Kaftor

Gloria soi juhlaa Liedon kirkossa ja Martinkirkossa

19.11.2021 09.30

Peruskorjattu Liedon kirkko aukeaa ensimmäisenä adventtina ja avajaispäivän iltaa juhlistetaan Gloria-konsertilla. Sen pääteoksena on Antonio Vivaldin juhlallinen ja tunnettu Gloria. Konsertissa esiintyy lietolainen kamarikuoro Musica Vocale, johtajanaan Tomi Satomaa.

Mukana konsertissa on myös Suomen tunnetuimpiin keskiaikaisen musiikin taitajiin kuuluva Uli Kontu-Korhonen, joka laulunsa lisäksi käyttää konsertissa harvinaisia keskiaikaisten soittimien kopioita.

Konsertin orkesterina toimii barokkiyhtye, jossa musisoivat muun muassa konserttimestarina Anthony Marini ja cembalistina Julia Tamminen. Vivaldin lisäksi konsertissa kuullaan keskiaikaista musiikkia sekä Georg Philip Telemanin sävellyksiä. 

Gloriasta saadaan ensimmäisen adventin viikonloppuna nauttia myös Turussa. Siellä konsertilla juhlistetaan Turun Martinseurakunnan 100-vuotista matkaa. Gloria soikin upealla tavalla riemua ja juhlaa, joka molemmissa konserttikirkoissa nyt on ajankohtainen.  

 

Gloria-konsertit Turun Martinkirkossa la 27.11. klo 18 ja
Liedon kirkossa su 28.11. klo 18
Vapaa pääsy, ohjelma 10 €. Tilaisuuksissa maskisuositus ja konserttiin tulijan on varauduttava koronapassin esittämiseen.  

 

Kuvateksti:
Gloriassa esiintyy lietolainen kamarikuoro Musica Vocale.
Kuva: Antti Partanen / Kaftor