Uutislistaukseen

Aurassa innostetaan vapaaehtoisia jumalanpalvelusavustajiksi

31.8.2021 16.51

Vapaaehtoistyötä voi tehdä myös jumalanpalveluksessa. Aiheesta puhutaan ensi sunnuntaina Auran kirkossa aamun jumalanpalveluksen jälkeen.  Jumalanpalvelusavustajatoiminnan infohetkessä Auran kirkkoalueen pappi Harri Ruskeepää kertoo, miten seurakuntalaiset voivat toimia jumalanpalveluksissa erilaisissa tehtävissä, tekstinlukijoina, laulajina, soittajina, kirkkokahvien keittäjinä, ehtoollisen jaossa avustajina – tai muissa, oman kiinnostuksen mukaan.   

– Kun seurakuntien yhdistymisten jälkeen Aura on osa suurempaa Liedon seurakuntaa, on entistä tärkeämpää, että auralaiset kokevat tärkeäksi oman alueen toimintaan osallistumisen ja sen kehittämisen. Ja että oma kirkko ja seurakuntatalo tuntuvat tutuilta, pohtii Ruskeepää. 

– Toivon, että uusi tilanne voidaan nähdä mahdollisuutena paitsi toimivan vanhan ja hyvän säilyttämiseen myös uuden aloittamiseen, nyt kun vihdoin saamme hieman turvallisemmalla mielellä toimintaa aloittaa, sanoo Ruskeepää.

– Vapaaehtoistehtävien myötä jumalanpalveluksesta voi tulla enemmän yhdessä tehty. Lähtökohtana on nimenomaan se, mikä tehtävä itsestä tuntuisi mielekkäältä. 

Liedossa vapaaehtoisen toteuttamasta jumalanpalvelusavustamisesta on usean vuoden hyvä kokemus.  

– Toivon, että Auran kirkkoalueellakin tämänkaltainen osallistumismahdollisuus ajan mittaan koettaisiin omaksi. Yhtä tärkeää ja arvokasta on toki se, jos tahtoo tulla kirkkoon yksinkertaisesti olemaan, hiljentymään.  

Infotilaisuudessa on lisäksi esittäytymässä kirkkoalueen toimintaryhmäläisiä. Toimintaryhmä on Auran seurakuntaelämästä vastuuta kantava kokoonpano. Sen jäseniä on sunnuntaina myös avustajina messussa – ja kirkkokahvitkin hoituvat ryhmän taholta.  

  Syyskauden avausmessu ja jumalanpalvelusavustajatoiminnan infohetki Auran kirkossa 5.9. klo 10.