Uutislistaukseen

Daniel Räsänen seisoo nojaten kirkon penkkiin Littoisten kirkossa jonka kirkkosali näkyy taustalla hieman s... Liedon seurakuntapastori Daniel Räsänen on Varsinais-Suomen Pipliaseuran uusi puheenjohtaja. kuva: Antti Partanen / Kaftor

Daniel Räsänen Varsinais-Suomen Pipliaseuran puheenjohtajaksi 

12.4.2021 13.51

Liedon seurakunnan seurakuntapastori Daniel Räsäsen on valittu Varsinais-Suomen Pipliaseuran uudeksi puheenjohtajaksi. Varsinais-Suomen Pipliaseura teki valinnan vuosikokouksessaan maaliskuussa, puheenjohtajana viime vuodet toimineen rovasti Esko Laineen luovuttua tehtävästä.  
 
— Olen otettu saadessani antaa oman panokseni paljon arvostamani Pipliaseuran merkitykselliseen työhön. Eräs Pipliaseuran tärkeistä tavoitteista on ollut tavoittaa ihmisiä heidän omalla kielellään ja heidän omassa toimintaympäristössään. Itseäni lähtökohta innostaa. Odotan tulevalta rakentavaa ja eteenpäin suuntaavaa yhteistyötä positiivisessa ja toivorikkaassa hengessä, luonnehtii Räsänen.  

Varsinais-Suomen Pipliaseura on Suomen Pipliaseuran alueseura. Turussa vuonna 1812 perustettu Suomen Pipliaseura on maamme vanhin lähetysjärjestö.  
 
Pipliaseura on ekumeeninen järjestö, ja nimensä mukaisesti se on keskittynyt raamattutyöhön, erityisesti käännöstyöhön. Uusien käännösten lisäksi tarvitaan varhemmin käännettyjen uudelleen kääntämistä, sillä kielen uudistuessa vaarana on sanoman hämärtyminen. Tällainen uusi käännöstyö aloitettiin hiljattain esimerkiksi Namibiassa. 

Meillä Suomessa iloittiin vuonna 2019 hyväksytystä uudesta saamenkielisestä Raamatusta. Nykyaikaa edustaa puhelimeen ladattava UT2020 – Uuden testamentin uusi käännös mobiilikäyttäjälle. Se on tarkoitettu kaikenikäisille, mutta kääntämistä ohjasi 15–25-vuotiaiden kielentaju. UT2020 on myös kuunneltavissa, näyttelijä Krista Kososen lukemana.  

Luonnollisesti Pipliaseuran työllä myös kiinnostusta Raamatun tutkimiseen viritellään ja ylläpidetään. Alusta lähtien on pidetty oleellisen tärkeänä Raamattujen saatavuutta kaikilla kielillä ja mahdollisimman edullisesti – mieluiten ilmaiseksi. Pipliaseuran työn kautta tavoitetaan ihmiset heidän omalla kielellään ja luodaan pohja luku- ja kirjoitustaidolle. Työn tavoitteena on myös vaikuttaa syrjiviin asenteisiin. Pipliaseuralla on laajaa kansainvälistä diakonista yhteistyötä muun muassa miljoonien siirtotyöläisten sekä pakolaisten keskuudessa. Mittava hanke on naisten lukutaidon kehittäminen. 

Lisätietoa Pipliaseurasta osoitteessa www.piplia.fi  

Sivuilta veloituksetta tilattavissa myös neljästi vuodessa ilmestyvä Piplia-lehti.