Uutislistaukseen

Osallistumisrajoitukset tiukkenivat yhä —  jumalanpalvelukset silti kaikilla kirkkoalueilla 

2.3.2021 13.37

Liedon seurakunnan jumalanpalveluksissa noudatetaan tiukentuneita kokoontumisrajoituksia. Osallistujia voi paikan päällä olla enintään kuusi, jumalanpalveluksen toimittajien lisäksi. Kuuden osallistujan määrään ei siis  lasketa pappia, kanttoria, suntiota tai niitä muita henkilöitä, jotka jumalanpalveluksessa voivat eri palvelutehtävissä olla.   

Tiukentuneista kokoontumisrajoituksista sekä maaliskuun kolmen viikon sulkuajasta huolimatta jumalanpalvelukset pidetään kaikilla seurakunnan kirkkoalueilla: Liedon keskustassa, Aurassa, Littoisissa ja Tarvasjoella. Joka pyhä myös yksi jumalanpalveluksista on nähtävissä verkon välityksellä, Liedon seurakunnan YouTube -kanavalla sekä Facebook-sivulla.


Ehtoollisjumalanpalveluksista ei luovuta, vaan ne pidetään ja ehtoollista jaetaan, tarkkoja hygieniakäytäntöjä noudattaen.
Maaliskuun kolmen viikon sulkuaika laittaa 8.3. alkaen katkolle myös alakoululaisten kokkikerhot sekä lapsikuoron. Seurakunnan viikoittaisesta ryhmätoiminnasta lähes kaikki muu on ollut jo tähänkin asti tauolla, etenkin erilaiset aikuisten sekä perheiden ryhmät. Näiden osalta tilanne jatkuu sulkuajan muuttumattomana. Päiväkerhoryhmät pidetään edelleen, myös sulkuaikana.

Verkkoon siirtyneitä kerhoja ja iltoja jatketaan. Torstai-iltojen nuorten Olkkari pidetään Teams-tapaamisina ja lapsiperheiden perhekerhoja ja -muskareita toteutetaan livenä Facebook-sivulla Liedon seurakunnan lapset ja perheet.
     

Kirkot edelleen avoinna jumalanpalvelusten jälkeen  
 

Pyhäpäivisin kirkot ovat avoinna lisäksi omaehtoista hiljentymistä varten jumalanpalvelusten jälkeen tunnin ajan. Tällöin on mahdollisuus myös papin tapaamiseen, keskusteluun ja yksityiseen ehtoollisen viettoon. Kirkkojen aukiololla pyritään vahvistamaan mahdollisuutta tulla kirkkoon ja ehtoolliselle kireistä kokoontumisrajoituksista huolimatta.   

Ajantasaiset tiedot kaikista tapahtumista, myös erilaisista live-lähetyksistä sekä kirkkojen aukioloista saa verkkosivujen tapahtumahausta.

 

Myös kirkollisissa toimituksissa kuuden rajoitus


Tiukentuneet kokoontumisrajoitukset ulottuvat myös kirkollisiin toimituksiin, kasteisiin, avioliittoon vihkimisiin ja hautaan siunaamisiin. Enimmäisosallistujien määrä on näissäkin siis kuusi, papin, kanttorin ja suntion lisäksi. Määrä voidaan erityisesti hautaan siunaamisissa ylittää sen takaamiseksi, että kaikkein läheisimmät ihmiset pääsevät osallistumaan. Kasteita suositellaan pidettäväksi kirkoissa tai muissa avarissa tiloissa, ja hautaan voidaan siunata ulkona.   


Tapaamiset ja asiointi ensijaisesti sähköisesti tai puhelimella


Koronan leviämisriskin minimoimiseksi seurakunnan palvelut pyritään toteuttamaan välttäen fyysisiä tapaamisia. Työntekijät ovat tavoitettavissa ensisijaisesti puhelimitse, sähköpostitse ja sosiaalisen median kautta. Yhteystiedot verkkosivuilla. Kasvotusten tavataan vain, jos se on välttämätöntä, esimerkiksi sielunhoidollisista syistä tai diakonian avustustyön toteuttamiseksi. Tästä syystä myös Auran ja Tarvasjoen kirkkoaluiella tavanomaisesti torstaisin pidettävät pappi paikalla -päivystysvuorot ovat tauolla. 

Kirkkoherranvirasto on avoinna arkisin klo 9-13 Mestarintuvassa (Hyvättyläntie 19). Suosituksena on asiointi puhelimitse tai sähköpostitse, p. 050 4137 108, liedon.khranvirasto@evl.fi

Virastossa paikan päällä asioivia pyydetään käyttämään kasvomaskia sekä varautumaan siihen, että asiakastilassa voi asioida vain kaksi henkilöä kerrallaan.