Uutislistaukseen

Korona rajoittaa kokoontumisia edelleen – livet pyörivät, kirkot ovat avoinna ja työntekijät tavoitettavissa

14.1.2021 13.17

Korona rajoittaa edelleen alkuvuodesta seurakunnan kokoontumisia ja toimintaa ainakin 10.2. asti. Käytännössä lähes kaikki aikuisten viikkotoiminta on tauolla, samoin perhekerhot, -muskarit ja muu lasten ja aikuisten yhteinen toiminta. Tällä hetkellä toteutuvat alakouluikäisten kerhot sekä pienten lasten päiväkerho.


Osa toiminnasta toteutetaan verkossa. Esimerkiksi torstai-iltojen nuorten Olkkari pidetään Insta-livenä Liedon seurakunnan Instagram-tilillä. Livenä pidetään myös perhekerhoja ja -muskareita. Niihin mukaan pääsee Facebookissa sivulla Liedon seurakunnan lapset ja perheet.  

 
Jumalanpalvelukset toteutetaan 10.2. asti joka sunnuntai yhdessä seurakunnan kirkossa. Tämä jumalanpalvelus lähetetään livestriiminä seurakunnan YouTube-kanavalla sekä Facebook-sivulla Liedon seurakunta. Kaikki seurakunnan kirkot ovat avoinna sunnuntaisin jumalanpalvelusaikaan ja pappi on silloin tavattavissa. 

Ajantasaiset tiedot kaikista tapahtumista, myös erilaisista live-lähetyksistä, löytyvät verkkosivujen tapahtumahaun kautta.  


Kirkollisiin toimituksiin kireänä säilyneet koronarajoitukset eivät tuo muutosta. Kasteissa ja vihkimisissä enimmäisosallistujien määrä pysyy kymmenessä eikä tähän lasketa toimituksen pappia, kanttoria eikä suntiota. Hautaan siunauksessa voidaan määrä ylittää, jotta vainajan kaikkein läheisimmät ihmiset pääsevät mukaan.  


Menettelyt perustuvat Varsinais-Suomen koronatyöryhmän, Aluehallintoviraston ja Turun arkkihiippakunnan antamiin ohjeistuksiin.
Työntekijämme ovat tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostitse, sosiaalisen median kautta sekä tavattavissa. Yhteystiedot verkkosivuilla
Kirkkoherranvirasto on avoinna arkisin klo 9-13 Mestarintuvassa (Hyvättyläntie 19). Asiointia suositellaan ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse, p. 050 4137 108, liedon.khranvirasto@evl.fi