Uutislistaukseen

Kiristyneet koronasuositukset rajoittavat kokoontumisia – adventin ulkotapahtumatkin jäävät väliin

3.12.2020 13.58


Seurakunnassa noudatetaan 3.12. alkaen kiristyneitä koronarajoituksia. Taustalla on Varsinais-Suomen koronaryhmän sekä Lounais-Suomen Aluehallintoviraston antamat uudet suositukset, joilla pyritään rajaamaan koronaviruksen leviämistä. 23.12. asti voimassa olevat suositukset vaikuttavat seurakunnan toimintaan monin tavoin.  


Jumalanpalveluksia pidetään vain Liedon seurakuntatalolla, ja ne suorastriimataan seurakunnan YouTube-kanavalla ja Facebook-sivulla

Jumalanpalvelusten maksimi osallistujamäärä on kymmenen henkilöä, sisätiloissa tapahtuvien kokoontumissuositusten mukaisesti. Samoin kirkollisissa toimituksissa, kasteissa ja vihkimisissä osallistujia voi olla enintään kymmenen, mutta niissä määrään ei lasketa pappia, kanttoria eikä suntiota. Hautaan siunauksessa voidaan tämä maksimimäärä ylittää, jotta vainajan kaikkein läheisimmät ihmiset pääsevät mukaan. 

Kaikki aikuisten kokoava ryhmätoiminta jää tauolle, myös alle kymmenen hengen ryhmät. Alakouluikäisten viikkotoiminta jatkuu, eikä sitä koske osallistujamäärän rajoitteet. Sen sijaan esimerkiksi nuorten torstaiset Olkkari-kokoontumiset vaihtuvat Insta-liveen ja leirit peruuntuvat. Lasten ja perheiden kerhot eivät kärsineet rajoituksista, sillä niiden joulutauko ennätti alkaa ennen tiukennettuja suosituksia. Erityisesti lapsiperheille suunnattu joulukorttiaskarteluilta muuntuu kotiaskarteluksi – tarvikkeet saa mukaansa lastenohjaajilta Mestarintuvan ulko-ovelta.   


Ulos suunnitellut adventtitapahtumat jäävät väliin

Aluehallintovirasto on antanut suosituksen rajoittaa myös ulkotapahtumien väkimäärää. Niissä enin osallistujamäärä on kaksikymmentä. Tästä seuraa, että myös ulos suunnitellut adventtitapahtumat joudutaan perumaan.  Liedon keskustan joulupihalle sekä Tarvasjoen 
ja Littoisten kirkonmäelle suunnitellut Kauneimmat Joululaulut, joulumyyjäiset, pihapuurot ja vaellukset jäävät toteutumatta. Samoin väliin jäävät nyt kaikki muutkin Liedon seurakuntatalon joulupihalle suunnitellut adventtitapahtumat, kuten lasten ja eläinten joulurauhan julistus poniratsastuksineen.   


Kirkot ovat avoinna ja joulupiha aukeaa 

Kirkot ovat avoinna myös Littoisissa ja Tarvasjoella, vaikka jumalanpalvelukset pidetään vain Liedon seurakuntatalon seuriskirkossa. Kirkkoihin voi mennä hiljentymään sunnuntaisin kahden tunnin ajan, Tarvasjoella klo 10–12 ja Littoissa klo 17–19, siis jumalanpalvelusaikaan. Paikalla on tällöin pappi. Myös seuriskirkko on avoinna vielä jumalanpalveluksen jälkeen, klo 12:een. Itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksen sijasta Tarvasjoella on hartaushetki hautausmaalla ja seppelten lasku, osallistujamäärä tässäkin rajoitettu kahteenkymmeneen. 

Kirkkoja tullaan adventin ajan pitämään auki myös muina päivinä. Tarkemmat aukioloajat määritellään heti ensi viikon alussa.  

Ja vaikka adventin ulkotapahtumat menevät tänä vuonna sivu suun, joulupiha aukeaa seurakuntatalon piha-aukiolle ja tuo joulun odotuksen tunnelmaa ja iloa aina loppiaiseen asti. Joulupiha on seurakuntatalon pihalla 8.12.2020–6.1.2021 ja kutsuu kaikenikäisiä kulkemaan siellä silloin, kun se omaan aikatauluun sopii.