Uutislistaukseen

Liedon pappila tulipalon vuoksi loppuvuoden poissa käytöstä

Paloautoja Liedon pappilan pihalla yöllä ja pelastustyöt käynnissä.

Pelastuslaitoksen ripeän toiminnan vuoksi Liedon pappila säästyi isommilta tuhoilta.

Liedon pappilassa tiistain 27.10. ja keskiviikon 28.10. välisenä yönä olleen tulipalon takia pappilarakennus on toistaiseksi poissa käytössä.

Seurakunta selvittelee mahdollisia korvaavia tiloja pappilaan varatuille perhejuhlille sekä pienryhmille, joiden kokoontumiset ovat pappilassa.  Kirkkoherranvirastosta ollaan mahdollisimman pian yhteydessä asianosaisiin.  
Tämän hetken arvion mukaan voi mennä jopa tämän vuoden loppuun, ennen kuin pappila saadaan palon jäljiltä jälleen turvalliseen käyttökuntoon ja esimerkiksi savuhaitat poistettua. 

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta Liedon pappilassa hieman ennen puolta yhtätoista illalla. 
Palosta uutisoivat yöllä Turun Sanomat sekä Yle. Valppaan ohikulkijan ansiosta palokunta ehti paikalle siten, että 1850-luvun peräisin oleva hirsirakennus säästyi isommilta tuhoilta. Vanhan pappilan kuistille oli tuotu roskis ja sytytetty se palamaan. Yksi kuistin ikkunoista oli rikki ja alumiiniovi sulanut.  Pelastuslaitos joutui purkamaan hieman ulkoseiniä ja tuulettamaan sisätilat. 

Jälkivartiosta palopaikalla huolehtivat Liedon Eränkävijöiden vapaaehtoiset. 

Yöllä oli tehty lähistöllä muutakin ilkivaltaa: neljä roskista oli sytytetty palaamaan Liedon kirkon hautausmaan varikkoalueella, hajotettu yksi varikkorakennuksen ikkunoista sekä avattu rakennuksen ulkoseinässä oleva vesihana. 

28.10.2020 09.14