Uutislistaukseen

Maskien käyttöä suositellaan nyt kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa

2.10.2020 16.48

Liedon seurakunta suosittelee maskien käyttöä kaikille jumalanpalveluksiin, kirkollisiin toimituksiin ja muuhun seurakuntien toimintaan osallistuville. 

Lähtökohtana on, että jokainen tilaisuuksiin osallistuja tuo mukanaan oman maskinsa. Tilaisuuksiin pyritään kuitenkin varaamaan seurakunnan toimesta muutamia ylimääräisiä maskeja. 

Liedon seurakunnan kasvomaskisuositus perustuu Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri perjantaina 2.10. tekemään linjaukseen, jonka mukaan Lieto on nyt koronapandemian kiihtymisvaiheessa, samoin kuin Turku, Kaarina ja Raisio. Siksi näillä alueilla otetaan käyttöön kasvomaskisuositus. Sairaanhoitopiiri suosittaa, että kasvomaskia käytetään lauantaina 3.10. alkaen kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Erityisesti sisätiloissa järjestettävissä yleisötapahtumissa on joukkoaltistumisen riski. Näihin lukeutuvat muun muassa kirkoissa järjestettävät ilaisuudet, ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin suositus koskeekin myös seurakuntien tilaisuuksia.

Liedon kunta jakaa edelleen kasvomaskeja. Lisätietoja arkipäivisin tapahtuvasta maskien jaosta on Liedon kunnan verkkosivuilla. Liedon seurakunnan diakoniatyö on avustanut Liedon kuntaa kasvomaskien jakelussa, ja seurakunnan jakamia maskeja voi edelleen tiedustella vastaavalta diakoniatyöntekijältä Taru Sahlalta, p. 044 744 3218, taru.sahla@evl.fi