Uutislistaukseen

Syksyn seurakuntaelämä käynnistyy turvallisuusohjeistukset ja suositukset huomioiden

14.8.2020 15.23

Syksyllä käynnistellään jälleen seurakuntaelämää ja viikkotoimintaa, valtiovallan ohjeistuksia noudattaen. Tiedot syksyn toiminnasta löytyvät Tapahtuma-sivuilta.  

Turvallisuusohjeistusten mukaan tilaisuuksiin ei saa tulla, jos on mitään sairauden oireita, kuten yskää, kurkkukipua, vatsaoireita tai päänsärkyä. Edelleen on huolehdittava turvaväleistä ja käsihygieniasta.

Maskien käyttöä suositellaan lähikontakteissa

Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaan suositellaan lisäksi kasvomaskien käyttöä tilanteissa, joissa turvavälejä ei voi taata. Perusperiaatteena on, että seurakuntalaiset huolehtivat itse oman kasvomaskin hankinnasta. Seurakunnan diakoniatyöltä on myös mahdollista saada kasvomaskeja, mikäli niitä ei voi esimerkiksi taloudellisista syistä itse hankkia. Maskeja voi tiedustella vastaavalta diakoniatyöntekijältä Taru Sahlalta, p. 044 744 3218, taru.sahla@evl.fi

Jumalanpalvelukset kirkossa ja verkossa

Jumalanpalveluksiin voi osallistua sekä kirkoissa että verkossa. Liedon kirkon jumalanpalvelukset, hartaudet ja konsertit ovat nähtävissä seurakunnan Facebook-sivuilla ja YouTubessa kanavalla Liedon seurakunta, joista ne ovat katsottavissa myös suoralähetyksen jälkeen. Verkossa voi lähettää myös esirukouspyynnöt jumalanpalveluksiin.

Kirkkosaleihin on merkitty istumapaikat 1,5 metrin turvavälein. Kirkoissa ohjeistetaan turvaväleistä, käsihygieniasta ja ehtoollisenvietosta.

Osallistujamääriä voidaan joutua rajaamaan turvavälien noudattamiseksi.

Kirkkoherranviraston palvelut ensisijaisesti puhelimitse ja sähköpostilla

Kirkkoherranvirastossa suositellaan asioitavan edelleen ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostitse. Liedon kirkkoherranvirasto palvelee arkisin klo 9–13, p. 050 413 7108, sähköposti: liedon.khranvirasto@evl.fi

Seurakunnan työntekijät ovat tavattavissa sekä tavoitettavissa sähköpostitse ja puhelimitse: työntekijöiden yhteystiedot. Viestiä voi laittaa myös sosiaalisen median kanavien kautta. Olemme läsnä Facebookissa ja Instagramissa: @liedonseurakunta

Valtioneuvoston suositusten mukaan myös seurakunnan työntekijät toteuttavat etätyöskentelyä niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista.