Uutislistaukseen

Kirkkomusiikkipäivää juhlitaan avoimin kuoroharjoituksin

18.9.2019 11.13

Liedon seurakunnan Gospel Ladies -kuoro juhlistaa torstaina 19.9. vietettävää valtakunnallista Kirkkomusiikkipäivää pitämällä avoimet harjoitukset Liedon kirkossa illalla klo 18–20. Avoimissa harjoituksissa kuoroon tutustuva voi itsekin liittyä lauluun. Illassa harjoitellaan muun muassa monelle tuttuja Petri Laaksosen lauluja ja kuoroa johtava kanttori Svetlana Jääskeläinen kertoo vierailijoille lisätietoa tästä kolmiäänisesti laulavasta naiskuorosta ja lauluharrastuksesta.

Suomen Kirkkomusiikkiliiton organisoimaa Kirkkomusiikin päivää vietetään nyt toista kertaa. Tänä vuonna Kirkkomusiikin päivän suojelija on arkkipiispa Tapio Luoma. Päivän ajatuksena on viedä harrastajien ja ammattilaisten voimin kirkkomusiikki keskelle tavallista arkea: turuille ja toreille, kirjastoihin, kauppoihin ja hoivalaitoksiin. Kirkkomusiikin päivänä seurakunnat eri puolilla Suomea antavatkin kirkkomusiikille näkyvyyttä erilaisin tapahtumin ja tempauksin. 


Liedon seurakunnan monipuoliseen kuorotarjontaan voi tutustua kuorojen sivun kautta. Kuorojen johtajat kertovat mielellään lisää kaikista seurakunnassa toimivista kuoroista ja auttavat lauluharrastuksesta kiinnostunutta löytämään sopivan ryhmän.