Uutislistaukseen

Tiekirkossa piileskelevät siilit – kirkkokesässä myös suvi-iltojen hartaudet, konsertit, tapulin iltatorit

26.6.2019 15.51

Liedon kirkon Tiekirkko-kausi kestää 4.8. saakka. Siihen asti on Liedon Pyhän Pietarin kirkko kesällä avoinna päivittäin klo 12–18. Aukioloaikana kirkossa on esittelijä ja pienemmille Tiekirkko-kävijöille on omaa, erityisesti lapsille suunniteltua tekemistä, jonka kautta tutustua kirkkoon: tänä kesänä kirkkoon on piiloutunut siilijoukko, joka odottaa etsijöitä.  


Tiekirkko on yhtä lailla hiljentymispaikka ja nähtävyys. Kirkkoon voi tutustua itsenäisesti, paikalla on myös kirkon esittelijä; kirkkovierailu Tiekirkkoon on hyvä tapa esitellä paikallishistoriaa vaikkapa omille kesävieraille.     

Suomen ensimmäiset Tiekirkot avautuivat 1990-luvun alussa, jolloin avoinna oli muutama kirkko Pohjois-Suomessa. Saksasta lähtenyt idea avointen ovien kirkoista on vuosien mittaan saanut siivet. Mukana on sekä evankelisluterilaisia että ortodoksisia kirkkoja. Tiekirkkoja on myös Norjassa, Tanskassa, Virossa ja Ruotsissa.  

Suomessa vuodesta toiseen avoinna on noin 265 Tiekirkkoa. Kesällä 2019 Tiekirkkojen teemana on ilmasto. Tiekirkko-verkosto kannustaa kotimaan matkailuun myös ekotekoon, lentomatkustamisen sijasta. Tiekirkkoihin voi tutustua myös eri reittejä pyöräillen. Kirkon ilmastostrategiassa yhtenä tavoitteena hiilineutraaliuden saavuttamiseksi on, että jokaisessa Tiekirkossa on sähköauton latauspiste vuoteen 2021 mennessä.


Liedon kirkon kesäaikaan kuuluvat myös torstai-iltojen Suvi-illan hartaus- ja musiikkihetket sekä kirkon pysäköintialueella 13. ja 27.6. pidettävä Tapulin iltatori. Säveliä suvi-iltaan -sarjan konsertteja kuullaan kerran kuussa sunnuntai-iltaisin.