Uutislistaukseen

Kuvassa sellistit Olli ja Anna-Maaria Varonen. Selloduo Olli ja Anna-Maaria Varonen

Pitkäperjantaina Kristuksen kuolinhetken konsertissa selloduo Varonen

17.4.2019 18.30

Pitkäperjantaina kuullaan Liedon kirkossa Kristuksen kuolinhetken konsertti. Sen soittaa selloduo Varonen. Syvälle luotaavaksi sävytetty sisältö antaa kuulijalle mahdollisuuden laskeutua pitkäperjantain sanoman äärelle. Ohjelmassa kuullaan barokin säveliä muun muassa J.S. Bachilta, G.F. Händeliltä ja  A. Scarlattilta. Mukana on myös Sibeliuksen ja Hannikaisen teoksia sekä Anna-Maaria Varosen omia sävellyksiä. Päätteeksi kuullaan Lianderin koskettava ”Käy yrttitarhasta polku”.  

Selloduo Varonen on yksi maamme eniten konsertoivista kamarimusiikkiyhtyeistä.  Kahden sellon yhdistelmänä Varoset ovat esiintyneet satojen kotimaisten konserttien lisäksi Prahassa sekä useasti Budapestissa ja muualla Unkarissa sekä Ruotsissa. Duo on vieraillut myös Espanjassa ja Senegalissa. Radio- ja tv-esiintymisiä on ollut Suomessa, Ruotsissa ja Unkarissa ja esityksiä on taltioitu kuudelle CD-levylle. Levyjä on mahdollista ostaa konsertin yhteydessä.  

 

Kristuksen kuolinhetken konsertti – Selloduo Anna-Maaria & Olli Varonen Liedon kirkossa pitkäperjantaina klo 15. Vapaa pääsy.