Uutislistaukseen

Liedon Vanha seurakuntatalo

Vanha seurakuntatalo hyvästellään viimeisin kirkkokahvein

28.2.2018 15.22

Sunnuntaina 4.3. on klo 10 Liedon kirkossa alkavan Luottamuksen messun jälkeen luvassa "Muistoja Vanhalta seurakuntatalolta", siis Vanhan seurakuntatalon viimeisten kirkkokahvien aika.

Silloin kuullaan kahvittelun lomassa muutamia tarinoita siitä, mitä 1957 vuonna rakennetussa talossa on vuosikymmenten aikana koettu ja miten talo on lietolaisia palvellut. Muistelmia ja puheenvuoroja kuullaan seurakunnan entiseltä kirkkoherralta, rovasti Erkki Marttiselta sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalta, entiseltä seurakunnan nuorisotyönohjaajalta Seppo Mikkoselta. Mukana muistelemassa on myös kirkkoherra Harri Ruskeepäältä, ja sana on toki lisäksi vapaa, joten kuka tahansa voi halutessaan jakaa oman muistonsa. 

Koska talo on ollut muun muassa seurakunnan päiväkerhotyön tärkeä keskus, muisteloja siivittävät menneiden vuosikymmenten kerholaulut ja mukana on seurakunnan lapsi- ja perhetyön väkeä.

Rakenteiltaan pahasti vaurioituneeksi todettu Vanha seurakuntatalo saa väistyä pihapiiriin rakennettavan uuden toimitilan tieltä. Talo on ollut poissa jokapäiväisestä käytöstä jo  yli vuoden ajan. Purkutyöt toteutetaan tämän kevään aikana.