Uutislistaukseen

Hollannin-matka tutustuttaa uskonpuhdistuksen vaikutuksiin

26.1.2018 20.18

Reformaation merkkivuoden jälkimainingeissa tehdään vielä ensi syksynä Tarvasjoen kappeliseurakunnan matka Hollantiin, protestanttien sydänmaille. Pohjoisen Alankomaan alue oli tärkeä suunnannäyttäjä protestanttisen ajattelutavan vallatessa alaa, ja kirkollisen elämän lisäksi protestantismi vaikutti kulttuuriin ja elämäntapaan laajasti; muutoksia tapahtui muun muassa taiteessa, pankkilaitoksessa, jopa pukeutumisessa.

Kuusipäiväiseen matkaan mahtuukin monta kohdekaupunkia ja paljon tietoutta uskonpuhdistuksen moninaisista vaikutuksista. Oppaana on FT Liisa Väisänen, taiteen ja historian tuntija sekä symbolitutkija.

Ensimmäisenä päivänä tutustutaan Amsterdamiin ja käydään myös kanavaristeilyllä. Päivän päätteeksi siirrytään Rotterdamiin, jossa majoitutaan matkan ajan. Seuraavat päivät vievät matkailijat retkille muihin historiallisiin kaupunkeihin. Utrechtissa käydään uskontojen historian museossa vanhassa Katariinan luostarissa ja Leidenissa tutustaan muun muassa yliopistoon sekä puritaanien perustamaan Pietarin kirkkoon, joka nykyisin on sosiaalikeskuksena. Keramiikastaan tunnetussa Delftin kaupungissa vieraillaan paikallisen käsityöläisen luona tutustumassa keramiikan tekoon. Haagissa kohteena on Maurizthuisin taidemuseo ja Haarlemin kaupungissa museot:  Pyhän Elisabethin museoitu köyhäinkoti ja kaupunginhistorian sekä taidemaalari Franz Halsin museoissa. 

Päivittäin kokoonnutaan yhdessä aamu- ja iltahartauksiin, ja yhtenä päivänä pidetään Rotterdamissa Merimieskirkossa seurakunnan oma jumalanpalvelus. 

Tarvasjoen kappeliseurakunnasta mukana matkassa ovat Outi Niiniaho sekä Minna Mäkinen.

Ilmoittautua voi 31.3. mennessä: Outi Niihiaho, p. 044 0847 120, outi.niiniaho@evl.fi

Minna Mäkinen, 0400 840 025, minna.makinen@evl.fi

Katso päiväkohtainen matkaohjelma ja muita lisätietoja.