Uutislistaukseen

Martti ja hanhi kurkistaa kepeästi reformaation alkuaikaan

Martti ja Hanhi Lukkari_THUMB.jpg

Reformaation merkkivuoden kunniaksi lähdetään Liedon kirkosta pienelle aikamatkalle 500 vuoden takaiseen Wittenbergiin, reformaation alkulähteille. Keskiviikkoiltana 25.10. esitetään yleisönäytös aiemmin tänä syksynä lietolaisille alakoululaisille tuotetusta Martti ja hanhi –reformaationäytelmästä.

Näytelmässä nähdään nuori Mikael Agricola, tämän oppi-isä Martti Luther, perinteille uskollinen munkki Tezel sekä Ulrika von Kúkuu – melkoisen nokkava maailman menoa hämmästelevä saksalainen vahtihanhi. Heidän seurassaan tehdään kepeä kurkistus reformaation ideologiseen ytimeen. Rooleissa esiintyvät Liedon seurakunnan työntekijät Daniel Räsänen, Rauno Räty, Outi Tukia-Takala sekä Kaisa Lahdenkauppi. 

Reformaation hengen mukaisesti välillä veisataan yhdessä. Uruissa on kanttori Svetlana Jääskeläinen ja kertojana Elina Ahola.

Näytelmä soveltuu kouluikäisille ja kaikille sitä vanhemmille; asiaa ja naurunaihetta on lapsille ja aikuisille. Alun perin alakoululaisille kirjoitettu Martti ja hanhi on Salon seurakunnassa työskentelevän nuorisotyönohjaaja Simone Koiviston käsialaa. Näytökseen on vapaa pääsy. 

 

Martti ja Hanhi Liedon kirkossa keskiviikkona 25.10. klo 19. Näytöksen kesto on noin 40 minuuttia.

13.10.2017 17.00