Uutislistaukseen

Tarvasjoella kinkeriperinne pysyy – ja uudistuu

_V8A5572-net.jpg

Tarvasjoen kinkereillä on perinteisesti oltu Yhteisvastuukeräyksen asialla. Tänäkin keväänä kinkerien kolehti menee Yhteisvastuun hyväksi.

Tarvasjoella pitkään vaalittua kinkeriperinnettä jatketaan jälleen tänä keväänä. Lukusia pidetään ainakin kolmet kinkeriviikolla, joka alkaa lauantaina 18.3. Takamaan kinkeripiirin Alikulman kinkereillä. Keskiviikkona 22.3. on Liedonperän kinkerit ja 25.3. on vuorossa Juva, Tyllilä, Vähä-Heikkilän kinkeripiiri. 

Tänä vuonna kinkereiden aiheena on jumalanpalvelus ja siihen liittyen messun sävelmäsarja; seurakunnan kaikilla kirkkoalueilla on käytössä kolmas sävelmäsarja. Vanhastaan kinkereillä on perinteen mukaisesti käsitelty jokin katekismusopetus ja edellisenä vuonna jo määrätty läksyvirsi. 


Tarvasjoen kinkerit ovat perinteisesti olleet myös Yhteisvastuukeräyksen asialla. Tänäkin keväänä kinkerikolehdit kerätään Yhteisvastuulle.  Liedon seurakunnan Yhteisvastuukeräystä voit tukea muillakin tavoin, kuten tekemällä lahjoituksen Mobile Paylla numeroon 22045 tai seurakunnan verkkolahjoitussivulla yhteisvastuu.fi/lieto. Yhteisvastuu 2023 hankkii varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn sekä maailman kriisialueiden nuorten auttamiseen.


Tarvasjoen kinkerit ovat olleet lähes kokonaan tauolla koronakeväästä 2020. Viime keväänä pidettiin kotikinkereiden sijasta yhdet kinkerit kirkossa. Niihin pääsi osallistumaan myös verkossa striimin välityksellä. 

Kirkkoalueen pappi Sinikka Pietilä arvioi, että jo pidettäväksi sovittujen kinkereiden lisäksi huhtikuussa on vielä tilaa yksille tai kaksille. ja rohkaisee kinkerien pitoon halukkaita ottamaan yhteyttä. 


– Tänä keväänä voisi siis vaikka tupperikutsujen sijasta pitää kirkkokutsut, innostaa Pietilä ja kehottaa eri kinkeripiireillä ottamaan yhteyttä, jos vain intoa lukusien pitoon on.   


Kinkeriperinnettä on Tarvasjoella vaalittu 2020-luvulle asti. Aina koronakatkoon asti on lukusien pidossa keväällä kierretty 11 kinkeripiirissä. Pietilä pohtii perinteen jatkamista ajoituksenkin kantilta.

– Josko kinkerit jatkossa voisivat tuoda valoa ja vipinää myös syksyn harmaaseen arkeen!   

6.3.2023 17.40