Uutislistaukseen

Musica Vocale Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmä 2023

IMG_20221127_180619.jpg

Tomi Satomaan johtama Musica Vocale on saanut Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmä 2023 -tunnustuksen. Kuva Liedon kirkossa esitetystä Jouluoratoriosta marraskuussa 2022.


Suomen Kirkkomusiikkiliitto

Suomen Kirkkomusiikkiliiton hallitus päätti kokouksessaan joulukuussa 2022 nimetä Liedon seurakunnan Musica Vocale -kuoron Kirkkomusiikkiliiton vuoden 2023 musiikkiryhmäksi.

Kuoroa johtaa ja sen on perustanut Liedon seurakunnan kanttori Tomi Satomaa. Kuoro aloitti toimintansa alun perin Paraisilla, ja Musica Vocale -nimellä Liedon seurakunnan kuorona kokoonpano on toiminut vuodesta 2019. Valinnassa painoi erityisesti kuoron toimintaa heti alusta lähtien leimannut tavoitteellisuus ja korkea taiteellinen taso. Musica Vocale -kuoron perustamisella on luotu uusia kirkkomusiikin harrastusmahdollisuuksia ja tuotu uutta tasokasta kirkkomusiikkitarjontaa Lietoon ja koko Varsinais-Suomeen.

Musica Vocale -kuoro osallistuu aktiivisesti seurakunnan musiikkielämään. Kuoron ohjelmistoon on kuulunut muun muassa Bachin, Mozartin, Pärtin ja Sibeliuksen musiikkia. Kuoro on myös laulanut sekä nauhoitetuissa että suorissa radiojumalanpalveluksissa.

Kanttori Tomi Satomaa on iloisen yllättynyt kuoron saamasta tunnustuksesta. Hän iloitsee, että kokonaan uuden kuoron perustaminen ja toiminnan vakiinnuttaminen on onnistunut määrätietoisella ja yhteisellä työllä. Tällä hetkellä kuorossa on noin 20-25 laulajaa, jotka ovat hyvin sitoutuneita toimintaan, mutta myös uudet laulajat ovat aina tervetulleita.

Vuonna 2023 Musica Vocale -kuoro laulaa messuissa ja radiojumalanpalveluksissa sekä konsertoi Liedossa ja lähialueella. Kuoro konsertoi seuraavan kerran Paraisilla 1.4. ja Liedossa 2.4., jolloin ohjelmassa on muun muassa J.S. Bachin motetti Jesu, meine Freude. Kuoron kevätkonsertti kuullaan Liedon kirkossa 21.5. ja Kanta-Loimaan kirkossa 28.5.

Vuoden musiikkiryhmä -tunnustukseen kuuluu 500 euron stipendi sekä 1 000 euron varaus musiikkiryhmän ja Suomen Kirkkomusiikkiliiton yhteistoimintaan.

Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry (SKML) on jäsentensä valtakunnallinen keskusjärjestö, joka herättää ja ylläpitää kiinnostusta kirkkomusiikkiin, edistää maan kirkkomusiikkitoiminnan kehitystä sekä tukee ja ohjaa kirkkomusiikkityötä. Liiton jäseninä on 17 kirkkomusiikkipiiriä sekä noin 80 seurakuntaa ympäri Suomea. Liedon seurakunta on ollut Suomen Kirkkomusiikkiliiton jäsen vuodesta 2019.

 Vuoden musiikkiryhmä on SKML ry:n myöntämä tunnustus kirkon musiikin piirissä tapahtuvasta ansiokkaasta musiikkityöstä. Tunnustus annetaan vuorovuosina lasten/nuorten tai aikuisten musiikkiryhmälle. Tunnustuksen voi saada SKML ry:n jäsenjärjestöihin kuuluva ansiokasta kirkkomusiikkityötä tekevä musiikkiryhmä. Valinnan vuoden musiikkiryhmästä tekee Suomen Kirkkomusiikkiliitto ry:n liittohallitus.

24.1.2023 09.01