Lähipäivät ja leirille

Ryhmien lähipäivät ovat:

Laskettelurippikoulu lähipäivät Liedossa 7.2. ja Tarvasjoella 18.4

Pääsiäisrippikoulu lähipäivät Liedossa 6.1. (Lähipäivä pidetään etänä. Lisäohjeita Vonnelta ja Elinalta.) ja Tarvasjoella 13.5.

Kesärippikoulu Aholansaaressa lähipäivät Liedossa 29.5. ja Tarvasjoella 15.6.

Tievan retkeilyrippikoulu lähipäivät Liedossa 15.7. ja Tarvasjoella 29.7.

Halssi 1 lähipäivät Liedossa 29.5. ja Tarvasjoella 17.6

Halssi 2 lähipäivät Tarvasjoella 10.6. ja 1.7.

Halssi 3 lähipäivät Aurassa 22.6. ja 8.7.

Halssi 4 lähipäivät Liedossa 1.7. ja Tarvasjoella 15.7.

Halssi 5 lähipäivät Liedossa 8.7. ja Tarvasjoella 22.7.

Halssi 6 lähipäivät Liedossa 15.7. ja Tarvasjoella 29.7

Lähipäivinä tarvitset rahaa ruokailuun tai vaihtoehtoisesti omat eväät.

Ryhmien lähtöajat ja -paikat leirille:

Kesärippikoulu Aholansaaressa: Lähtö Liedon seurakuntatalon pihalta klo. 9.00 , paluu samaan paikkaan noin klo. 20.00

Tievan retkeilyrippikoulu

Halssi 1 Lähtö Liedon seurakuntatalolta klo. 11.00, paluu samaan paikkaan noin 12.30.

Halssi 2 Lähtö Tarvasjoen seurakuntatalolta klo. 10.30, Liedon seurakuntatalolta klo. 11.00, paluu Lietoon klo. 12.30 ja Tarvasjoelle klo. 13.00.

Halssi 3 Lähtö Auran seurakuntatalolta klo. 10.30, Liedon seurakuntatalolla klo. 11.00, paluu Lietoon klo. 12.30 ja Auraan klo. 13.00.

Halssi 4 Lähtö Liedon seurakuntatalolta klo. 11.00, paluu samaan paikkaan noin 12.30.

Halssi 5 Lähtö Liedon seurakuntatalolta klo. 11.00, paluu samaan paikkaan noin 12.30.

Halssi 6 Lähtö Liedon seurakuntatalolta klo. 11.00, paluu samaan paikkaan noin 12.30.

Mitä mukaan?

- Rippikoulun opiskeluvälineet ja materiaali: Raamattu, jotka saat rippikoulun alkaessa

- Riparimenot -kortti täytettynä

- Lakanat ja tyynyliina, käsipyyhe huoneen vessaan

- Henkilökohtaiseen hygieniaan tarvittavat välineet + omat lääkkeet

- Uikkarit, pyyhe ja laudeliina ym. peseytymisvälineet

- Vaihtovaatetta

- Ulkoiluun sopivaa rentoa leirivaatetta

Leirillä et tarvitse

- Tupakkaa, alkoholia tai muita päihteitä

- Energiajuomia

Toimintaohjeet koronaepäilytilanteessa leireillä – ohjeet koteihin

Leirille ei voi lähteä, mikäli on mitään koronatartuntaan liitetyistä oireista. Tällöin ollaan heti yhteydessä ohjaajiin ja sovitaan, miten rippikoulua jatketaan.

Mikäli nuori saa oireita leirillä, on hänen heti kerrottava niistä ohjaajille.

Oireinen henkilö eristetään muusta ryhmästä omaan huoneeseensa odottamaan testiin pääsyä. Muut huoneessa olijat pysyvät poissa huoneesta tämän odottamisen ajan.

Oireisen henkilön kohdalla leirin työntekijät ovat yhteydessä nuoren huoltajaan ja sopivat kuka on yhteydessä terveyskeskuksen ajanvaraukseen sekä siitä, miten kuljetus testiin järjestetään. Halssin leirien kohdalla lähtökohta on se, että huoltajat ovat vastuussa nuoren kuljettamisesta testiin ja kotiin odottamaan testin tuloksia. Aholansaaren ja Tievan kohdalla kuljetus testiin tapahtuu työntekijän toimesta taksilla. Kaikissa tilanteissa toimimme terveysviranomaisten ohjeiden mukaan.

Kun jollekin leirillä olijalle tulee oireita, huoltajille tiedotetaan asiasta matalalla kynnyksellä. Toivomme, että huoltajat eivät tiedota asiasta eteenpäin, vaan mahdollisista mediayhteyksistä vastaa kirkkoherra ja terveysviranomaiset.

Ellei terveysviranomainen toisin määrää, mahdollisuuksien mukaan leiriä jatketaan normaalisti niiden kanssa, jotka leirillä edelleen ovat. Leiriltä poistunut ei voi enää palata leirille, vaan hänen kanssaan sovitaan erikseen, miten rippikoulu hoidetaan loppuun. Joissakin tilanteissa on myös mahdollista, että leiri joudutaan keskeyttämään. Mikäli leiri joudutaan keskeyttämään Halssista, poistutaan leiriltä joko bussilla tai omin kyydein tilanteesta riippuen. Aholansaaresta tai Tievalta poistutaan bussilla.

Testituloksen saatuaan testissä ollut on velvollinen ilmoittamaan tuloksesta leirin vetäjille välittömästi. Jatkotoimenpiteistä päättää terveysviranomainen ja kirkkoherra.

• Negatiivisen tuloksen kohdalla nuoren kanssa mietitään, miten rippikoulu hoidetaan loppuun.
  • Positiivisen koronatuloksen tullessa toimitaan seuraavasti: Positiivisesta tuloksesta pitää olla yhteydessä tartuntatautiviranomaiseen, joka määrää tarvittavista toimenpiteistä.  Mikäli leiri joudutaan keskeyttämään positiivisen tartunnan takia, keskeyttäminen hoidetaan Halssissa porrastetusti niin että nuoria tullaan noutamaan ilman, että hakijat joutuvat kosketuksiin toistensa kanssa. Aholansaaressa ja Tievalla leiriltä poistutaan bussilla. Kaikissa tilanteissa toimitaan terveysviranomaisten ohjeiden mukaan.