lähetyspuoti

Lähetystyötä Liedosta

Tärkeä osa seurakunnan lähetystyötä on omien nimikkokohteiden tukeminen.

Suomen Lähetysseuran kautta tuetaan Etiopiassa Dessien aids-orpojen tukihanketta. Sillä pyritään takaamaan perusturva, kuten ruoka, vaatteet, lääkkeet ja koulutus lapsille, joiden vanhemmat tai toinen näistä on kuollut aidsiin. Hankkeen avulla mahdollistetaan Dessiessä myös aids-orpojen tukikeskuksen toiminta.

Seurakunnan nimikkolähetteinä Etiopiassa ovat Suomen Lähetysseuran lähetit, Leila ja Kari Pentikäinen. He lähtivät alkuvuodesta 2018 kolmannelle työkaudelleen Etiopiaan, asemapaikkana on Addis Abeba. Leila toimii kummilapsityön koordinaattorina ja Kari seurakuntatyön koordinaattorina eri puolilla Etiopiaa.

Liedon seurakunta tukee myös pastori Aaro Rytkösen työtä Omanissa, Al Amana -keskuksessa. Rytkönen johtaa Al Amanan uskontodialogikeskusta Suomen Lähetysseuran työyhteydessä. Al Amanan työn tarkoitus on lisätä kristittyjen ja muslimien keskinäistä yhteisymmärrystä sekä uskonnonlukutaitoa.

Lisäksi tuetaan Evankelisen lähetysyhdistyksen Viron-työtä, jota tekee pastori Kari Tynkkynen.

Liedon seurakunnan ja Tarvasjoen kappeliseurakunnan yhteinen nimikkokohde on Lähetysyhdistys Kylväjän Mongolian-työ. Seurakuntatyön tukemisen lisäksi siellä on erityiset vammaisten ja kuurojen tukihankkeet. Lisäksi toteutetaan urheilulähetystyötä. Mongolian lähetteinä on siellä muun muassa Mika Laiho.

Seurakunnan ystävyysseurakuntia ovat Viron Nõva ja Venäjän Toksova.

Vapaaehtoisilla vahva vastuu — tule mukaan!

Vahvan rungon seurakunnan lähetystyön kannatukselle muodostavat aktiiviset lähetystyön vapaaehtoistoimijat.  Erilaisten piirien, kokoontumisten, tapahtuminen ja juhlien myötä kerätään lähetysvaroja.  Lähetystyön myyntipöydät ja puodit kotitekoisine tuotteineen ovat useiden myyjäisten ja tapahtumien vetonaula.

Kappeliseurakunnassa lähetystyön tapahtumia organisoi Lähetystyön tiimi.

Tammikallion lähetyspiirissä Littoisissa kahvitellaan, lauletaan ja tehdään yhdessä käsitöitä lähetystyön hyväksi! Tarkemmat tiedot kokoontumisista näkee Tapahtumasivuilta.

Lähetyspiireillä on omia tukikohteita. Tammikallion lähetyspiiri tukee Suomen Lähetysseuran Lasten Pankin kautta aids-orpotyötä Etiopiassa.

Lähetystyön tiimi Tarvasjoen kappeliseurakunnassa kohdentaa tukensa Suomen Lähetysseuran kautta erityisammatikoululle Kiinassa sekä Liisa ja Antti Saarenkedon työlle Etelä-Sudanissa (SLEY). Lisäksi kappeliseurakunnan lähetystyön tiimi avustaa Kuurojen lähetyksen kautta tansanialaisen kummipojan Seleman Mgongan koulunkäyntiä.

Lähetystilaisuuksia, kirkkokahveja ja myyjäisiä järjestetään kaikkien muidenkin suomenkielisten lähetysyhdistysten hyväksi. Näin tuetaan Suomen Pipliaseuran, SLEY:n (Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys), Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetyksen sekä Sansan (Medialähetys Sanansaattajat) työtä.

Jos olet kiinnostunut toimimaan lähetystyössä vapaaehtoisena puuhahenkilönä, ota yhteyttä Pirkko Leiniöön, p. 050 5123 250 tai Harri Ruskeepäähän, p. 050 3081 385.

Pienellä kädenojennuksella isosti apua

Suomen Lähetysseura tekee kokonaisvaltaista ja pitkäjänteistä rakkauden työtä oikeudenmukaisen ja inhimillisen maailman puolesta.

Kummius on yksi tapa turvata kehitysmaiden lasten elämää ja tukea koulunkäyntiä. Muuta lapsen elämä: Liity kummiksi tai tue muulla lahjoituksella Suomen Lähetysseuran työtä!