"Kaivo" - Yrjö Jylhän talvisodan runoja

Vanhassa talvisodan aikaisessa mustavalkoisessa kuvassa sotilas suksilla.

Turun Lausuntakerho esitys on koonti runoilija Yrjö Jylhän runokokelmasta Kiirastuli.
Vapaa pääsy.

Liedon kirkossa kuullaan itsenäisyyspäivänä Turun Lausuntakerhon esitys "Kaivo".
Esityksen jälkeen on vuorossa perinteinen itsenäisyyspäivän seppelten lasku.

"Kaivo" on kooste erityisesti talvisodan runoilijana tunnetun Yrjö Jylhän "Kiirastuli"-kokoelmasta. Runot kuvaavat kokemuksia rintamalla rajuissa taisteluissa.

Välirauhan aikana kevättalvella 1941 kirjoitettu Kiirastuli jäi Jylhän viimeiseksi runokokoelmaksi. Sota muutti peruuttamattomasti Jylhän elämän ja karisti tavanomaiset sankarikäsitteet. Loppuun asti säilyivät kuitenkin kiintymys kotiin, syvä velvollisuudentunto ja soturijoukon kohtalonyhteys, jota ei mikään pystynyt korvaamaan.

Esityksen käsikirjoitus: Lasse Vahtola.
Ohjaus: Maaret Perälä.
Lausujat: Kari Leino, Timo Leinonen, Lasse Vahtola, Reijo Virtanen, kertojana Maaret Perälä. Talvisodan lauluja esittää laulu- ja soitinyhtye The Blond Aleksandra, Auni Frantti, Varpu Ruohonen, Lasse Vahtola.

Liedon kirkkoalue