Kirkkoa remontoimaan!

Liedon kirkon remontti on ajankohtainen, suuri, lietolaisille yhteinen ja tärkeä hanke.

Tällä hetkellä on meneillään arkkitehtisuunnittelun kilpailutus. Liedon kirkon remontin arkkitehti valitaan huhtikuussa 2019. Remontin on tarkoitus alkaa vuoden 2020 aikana.

Suunnittelun pohjaksi seurakuntalaisten, lietolaisten, mielipiteet ovat tärkeitä. Niitä on kerätty marraskuusta 2016. Silloin pidetyssä kirkon remontti-illassa tarkasteltiin TT Juhani Holman johdolla, miten eri aikakausien teologiset ja opilliset käsitykset ovat muokanneet kirkkosalien käyttöä ja sisusta. Tämä herätti ajattelemaan, miten kirkkotila voisi tulevaisuudessa uudistua siten, että se paremmin ja joustavammin palvelisi monimuotoista jumalanpalvelus- ja seurakuntaelämää.

Missä on alttarin paikka? Tarvitaanko alttarikaidetta? Missä polvistua? Voisivatko penkit olla liikuteltavissa? Miten ottaa huomioon lapset kirkossa? Missä urut parhaiten soivat? Mitkä ovat digitalisaation mahdollisuudet kirkkotilassa? Mikä on luovuttamatonta kotikirkossa? Mikä pitäisi olla toisin?

Yhä edelleen palautetta voi antaa ja ajatuksia jakaa.

Sähköisellä palautelomakkeella voit kertoa ajatuksiasi.

Jos haluat kertoa näkemyksesi vaikka piirroksin, voit tulostaa alta kuvallisen lomakkeen ja tuoda tai lähettää sen postitse kirkkoherranvirastoon (Hyvättyläntie 6, 21420 Lieto) tai lähettää piiroksestasi / lomakkeestasi kuvan sähköpostitse: liedon.khranvirasto@evl.fi

Lomakkeen voi jättää myös kirkkoon tai suntiolle.

Kerro ideasi ja ajatuksesi piirtäen tai kysymyksiin vastaten:

Tulostettava palautelomake: Liedon kirkon kirkkosali, palautekysymykset.

Ole hyvä, tästä voit tutustua Kirkkotilan symboliikkaa tarkastelevaan teologiseen taustaselvitykseen, joka on laadittu Liedon kirkon remontoinnin tarpeisiin. Taustaselvityksen on laatinut TT Mika K T Pajunen, Hiljaisuuden Ystävät ry:n toiminnanjohtaja.

Liedon kirkkotilan monipuolista käyttöä tarkastelee seurakuntapastori Outi Tukia-Takalan ylemmän pastoraalityön kehittämishankkeen raportti: Kirkkotilan monipuolinen käyttö -Tapausesimerkkinä Liedon keskiaikaisen kirkon remontti